Support Me Here ^_^

Thursday, March 20, 2014

Rezeki Posting Seorang Khalila

Alhamdulillah
Alhamdulillah
AlhamdulillahYa Allah, tak terkira rasanya hendak kupanjatkan rasa syukur pada-Mu

Entah doa siapa yang Kau makbulkan ini. Sedangkan diriku ini terlalu banyak dosa pada-Mu.

Syukur alhamdulillah.

......................................................................................

Alhamdulillah.... inilah yang saya nantikan selama ni. Banyaaaaaakkkk sangat spekulasi posting dari awal tahun sampai la hari ini. Semuanya dah jelas. Setiap satu jiwa letak duduknya di mana. 

Memang saya mintak Selangor pilihan pertama. Kedua Perak, last KL. Alhamdulillah, rezeki pilihan pertama. Alhamdulillah jugak banyak kawan-kawan dapat senegeri. Sedaerah, sesekolah belum tau lagi. Sedaerah mungkin, sesekolah tu macam agak mustahil. Tapi kalau ada, baguslah kan? 

Kenapa minta Selangor? Sebab kampung di Perak dan rumah Encik A kat KL. Jadi Selangor rasanya pilihan terbaik untuk kedua-dua tempat ni kan? Dekat dengan selatan Perak, dekat jugak dengan KL.

Tapi, dalam gembira ada jugak gundahnya. Encik A rezeki dia kat Sabah. Nunnnnnnn jauh kat sana. Ralat? Of course! Sebab negeri pilihan kami sama. Susunan pun sama atas ke bawah, bawah ke atas. Tapi mungkin magnet rezeki dia kuat di sana.

Bukan x sedia. Kami memang sedia apa-apa kemungkinan. Siap pernah angan2 kalau dapat kat Malaysia Timur, biarlah dua-dua dapat kat sana. Boleh belajar naik belon bersama. Tapi takdir pisahkan kami merentas lautan. Hati kena cekal. PJJ orang kata. InsyaAllah. Kami cuba hadapi sebaik mungkin. 

Sekarang mungkin kurang terasa sebab belum ada ikatan sah. Tapi perancangan dalam masa terdekat itu ada. Mohon Tuhan tidak bolak-balikkan hati kami. Moga kami lebih cekal bila sudah bersatu nanti. *Ehhhhhh..... sudah-sudah....

InsyaAllah, rezeki masing-masing itu ada. Rezeki ada di mana-mana. Allah dah tetapkan jalan susur rezeki setiap orang. Syukur. Kawan-kawan ramai dapat Sabah/Sarawak. Mereka untung. Lagi banyak pengalaman boleh dapat di sana.

"Kita tak semestinya dapat apa yang kita suka. Tetapi sukalah apa yang kita dapat."

Ya, benar. Setiap yang Allah tetapkan pasti ada hikmahnya. Bila saya fikir sejenak, sy boleh nampak sedikit demi sedikit kenapa Allah letak saya di Selangor dan Encik A di Sabah. InsyaAllah, sedikit hikmah-Nya saya tahu.

InsyaAllah, moga Allah mudahkan urusan kami dan rakan-rakan yang lain.

Buat kalian, TAHNIAH kerana telah dapat apa yang dinanti. Buat kalian yang tak dapat apa yang diimpikan, saya yakin Allah tahu kamu ada hati yang tabah untuk terima itu.

Semoga kita semua dapat menjadi pendidik yang boleh menyumbang bakti kepada anak bangsa kita. Fuhhh.... seminggu lebih sikit je lagi ni. Kena gerak awal ni. Rumah lagi kena fikir.Takkan  hari lapor diri baru nak cari rumah kan? Mau tidur kaki lima jawabnya.

My friend's wedding on 29th of March. Hopefully i can make it. She want me to be her bridesmaid. Sungguh, saya akan sangat terkilan kalau x dapat hadir majlis dia. Allah, berikanku jalan. Moga gembira semua, tiada yang terguris terluka.

Aminn.... InsyaAllah....* Allah... terima kasih atas segala nikmat dan rahmat-Mu


0 menconteng:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...