Support Me Here ^_^

Monday, April 15, 2013

Eh, Best Jugak Main Edit Gambar Ni ^^

Assalamu'alaikum, Salam Sejahtera


Hari tu saya melayan Youtube terjumpa video tutorial edit gambar. Macam-macam ada. Nak tukar muka orang la, nak buat water effect la, nak buat light effect la. Ehh, macam best je. Bila tengok video dia, rasa-rasa kalau cuba macam boleh buat je. Macam la kan..... hehe...

Tetiba teruja pulak nak try. Ada gambar sorang anak Ustaz tempat saya praktikum ni. Ustaz Amri, nama anak dia Najmi. Najmi ni murid saya. Saya mengajar subjek BM kelas dia, Tahun 2Arif. Pening kepala mengajar budak-budak kecik, 42 kepala dalam sekelas tu.... takpe, murid saya semua baik-baik. Saya sayang budak-budak tu ^_^. Ok, kat bawah ni gambar asal. Gambar ni masa Hari Kokurikulum SK Bukit Kuda, Klang, Selangor. Kredit kepada Cikgu Hafiz yang tangkap gambar ni.


Bila saya edit, jadi la macam ni ;). Saya cuba tambah-tambah light effect.



Kat bawah ni ada lagi. Gambar Cikgu Asni jadi bahan eksperimen. Heheh..




Ada satu lagi. Gambar saya dan mak. Masa ni kenduri Kak Elin. Makcik saya upload gambar. Sepantas kilat la edit terus buat cover photo FB. ^_^





Mood edit gambar bukan boleh paksa-paksa. Mood ni datang dari hati. Bila ada, lama mana pun tak terasa sampai puas hati. Kalau tak, sekejap pun dan bosan, gambar pun tak jadi ;).


3 menconteng:

MisEyz BLurz said...

wah..cantiknyaa..akak edit guna apa ek?

khalila ishak said...

@MisEyz BLurz

time kasih ;). akak gune photoshop

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...