Support Me Here ^_^

Friday, June 07, 2013

Sabun Comel yang Murah

Assalamu'alaikum, salam sejahtera.

Biasa tak tengok sabun yang comel macam kat bawah ni?


Dua minggu lepas saya jalan-jalan di kawasan Pasar Seni, tak jauh dari Pudu Sentral sementara tunggu bas saya tiba. Singgah satu kedai ni, macam-macam ada. Kasut, produk kecantikan, makanan pun ada. Rupa-rupanya kedai tu milik warga Indonesia. Makanan-makanan macam keropok, mi segera semua dari Indonesia. Tapi saya tak beli la.

Selalu jumpa orang jual sabun macam ni di internet. Teringin la pulak nak try. Yang saya beli tu separuh dari sebuku sabun kat gambar tu. Harganya RM6.90. Mahal? Saya rasa ok la. Tak terlalu mahal sampai puluhan ringgit.

Takut jugak sebenarnya nak cuba. Kalau bagi kesan buruk macam mana kan? Saya selalu tukar-tukar pencuci muka. Tau memang tak elok selalu tukar-tukar. Takut muka rosak. Tapi bila saya stay lama-lama guna produk tu pun lama-lama kesan dia tak menjadi jugak atau tak tahan lama. Kulit jadi macam dah immune dengan produk tu.

Masa saya beli sabun comel ni, saya pakai Simplycity. Ok jugak. Tak adalah kering sangat muka saya macam sebelum pakai Simplycity tu. Tapi masih ada rasa kasar-kasar kat kawasan hidung. Masih ada bintik-bintik putih di hidung.

First time pakai, hmm...... bau wangi. Urut-urut di muka, bilas, lap. Tau tak...... kulit muka rasa halussss je. Benda-benda kasar di kawasan hidung? TAK ADA. Kalau korang rasa best ke tak best? Mesti la best kan. So, saya teruskan la pakai sampai hari ke 5. Takut jugak kalau-kalau kulit muka pedih atau mengelupas. Alhamdulillah tak ada semua tu. 

Hari ke-6 tu saya balik rumah, tertinggal pulak sabun comel saya tu. Saya pakai sajalah pencuci muka Simplycity. 3 hari juga saya pakai, tapi 3 hari tu kawasan hidung saya rasa kasar-kasar sikit. Memang tak best. Bila dapat balik sabun comel, saya pakai. Alhamdulillah ok balik. Sekarang dah 2 minggu saya pakai, alhamdulillah tak ada masalah. Saya harap akan berterusan elok macam ni. Kalau tak, terpaksalah cari yang lain pulak. Huhu.


* Tapi hati-hati, dengarnya ada jugak yang tiruan (mungkin effect dia tak bagus).

1 menconteng:

SYAHIDAH PAMIDI said...

macam rasa nak makan. macam kek lapis. omnomnomnom...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...