Support Me Here ^_^

Saturday, August 06, 2011

Berebut Udara Segar!

Assalamu'alaikum ~ Salam Sejahtera

 07:01 pagi

Selamat pagi (ini entry pagi hari) semua ^_^. Selamat hari keenam puasa. Sahur apa tadi? Hmm.... pagi lagi ni. Ade pilihan, nak sambung tidur atau celikkan mata. Pagi-pagi macam ni pintu rezeki terbuka luas. Betul tak? Jadi tak elok tidur pagi-pagi macam ni (saya pun kadang-kadang macam tu time cuti -_-"). Tak baik kan? Haa... sementara masih pagi ni, sementara tak tau nak buat apa time ni. Apa kata korang pegi tepi tingkap sekejap. Selak la langsir tu luas sikit, buka tingkap. Tak pun, kalau korang ada balkoni, bersidai la kejap kat tepi balkoni. Lagi best, pegi je luar rumah. 

Nak buat apa???

Buat apa? Haaa.... hirup la udara pagi ni puas-puas. Segar taw udara pagi-pagi macam ni. Lagi-lagi kalau korang kat kawasan tengah bandar. Cepat, cepat! Udara kat bandar takkan sesegar macam sekarang ni 2 atau 3 jam lagi. Haa... jom berebut hirup udara segar ni! Kawasan kampung lain la atau kawasan yang banyak pokok. Memang segar je.

Berebut udara segar??

07:05 pagi

Hehee... tak perlu berebut. Allah tak cas sikit pun kat hamba-Nya untuk hirup sebanyak mana udara di Bumi ciptaan-Nya ni. Kalau nak hirup sampai kembung perut pun takpe. Tapi jangan la sampai macam tu. Huhuu... 

Mari menghirup udara segar ^_^

p/s : Kalau korang baca entry ni bukan waktu pagi, esok pagi la korang try ye. Pagi ni dapat hirup udara segar dengan aman sebab cuti, takde kelas Sabtu Ahad. Kalau tak, sibuk nak pegi kelas. Tak sempat-sempat nak feel udara segar. Hehe..

17 menconteng:

faLiaa said...

saya pun tgh menikmati udara segar nie =)..sejuk plak tu,dekat dgn bukit ^^...in,out,in,out...hihi

Amin Baek said...

alhamdulillah dizin Allah untuk terus bernafas.

salam ziarah =)

k.h.a.l.i.l.a said...

@faLiaa
waaa..... dekat ngan bukit lagi la besttttt....! sejuk je... ^_^

k.h.a.l.i.l.a said...

@Amin Baek
alhamdulillah..... terima kasih sudi singgah ^_^

.faris. said...

tak sempat nk hirup la...sbb dh tertido. hehehe :)

k.h.a.l.i.l.a said...

@.faris.
hehee... tido lps sahur yeee ;p

EpoLღsiKunang2 said...

Hirup2 jugak, batal puasa nanti haa. hehe..


Udara bandar tak seseronok di kampung. :)

Ihsan Arifin said...

macam pandangan dari IPBM jeeeeeee

k.h.a.l.i.l.a said...

@EpoLღsiKunang2
hehee... lagi2 kalau hirup udara depan kedai ayam percik. mmg boleh dah nak batal p0se. kui3....
betul2.... memang x sesegar kampung ;)

k.h.a.l.i.l.a said...

@Ihsan Arifin
hehee... memang puuunnnn.... dr asrama lembah pantai

syufaa said...

alhamdulillah.
syukur sgt kt malaysia ni still ada udara segar untuk dihirup.
hehehe. :)

k.h.a.l.i.l.a said...

@syufaa
alhamdulillah.... betul2.. tapi............. ce pegi jalan kat masjid jamek. time2 puase ni, x cukup oksigen kat sane. huhuu

SoLy SoLicious said...

love fresh air damn much....terutamanya time pagi2 ...^________^

eVa said...

esok pagi nak hirup udara segar.. kalau time hujan lagi best.. sejuk jer.. suka bau hujan.. hehe

k.h.a.l.i.l.a said...

@SoLy SoLicious
huhuuu... betul2. fresh die lain mcm. x same ngan wktu lain. hehe

k.h.a.l.i.l.a said...

@eVa
hehee... semestinyeeee.... menyegarkan mata. betul3... kalau hujan lagi best ^_^

Ezad Skytech said...

best hirup udara segar bila pagi ni..nyaman je..hee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...