Support Me Here ^_^

Thursday, January 03, 2013

Review Glutathione Collagen Soap


Sebelum ni saya pernah pakai GCS masa awal kemunculan produk Pinkish. Waktu tu, GCS ni ada 3 layer warna. Orange-Pink-Putih. Sekarang Pinkish dah upgrade GCS ni jadi warna Soft pink-Pink. Mungkin sebab banyak sabun gluta kat luar sana warna seakan-akan warna GCS sebelum ni. Tapi, tak kisah la kan? CUTE!


Lama jugak saya pakai. Sampai habis 1 buku. Ye..... saya pakai satu buku je. Lepas tu tak beli dah sebab situasi masa tu tak mengizinkan saya beli online. Akhirnya, saya pakai sabun beras je sebab senang nak jumpa dan murah. Tapi, masa pakai GCS tu alhamdulillah ok. Kulit saya alhamdulillah tak ada masalah kulit yang teruk. Cuma waktu tu, kulit saya burn yang amat sebab berjemur bawah cik matahari. Sukanlah, bola tamparlah. Apa boleh buat, ada je aktiviti padang. Sunblock malas pakai. Padan muka. Huhu..


Nampak beza tak? Nampak la kut sikit. Pencahayaan, tempat semua sama. Kulit saya kalau bab burn lajuuuuuuuuuuuu je, tapi kalau bab nak baik balik..... hmm... paham-paham je la. Masa ni saya pakai GSC saje. Akhir-akhir tu ada makan Gluta 20000 sekali, tapi asyik langgar pantang larang. Liat sangat minum air masak.

Sekarang bila dah lama tak pakai, kerja asyik berjemur je, marilah pakai semula. Tengok feedback customer Pinkish pun boleh tahan jugak. Pinkish ni macam-macam produk dia ada. Tapi buat masa ni, saya cuba GCS je la dulu. 

Sebelum ni saya pakai mesti potong sabun tu nak jimat. Tapi, owner Pinkish pesan jangan potong sabun tu. Takut pisau tu ad bakteria ke kan. Bagi kesan pulak kat sabun tu. Katanya sebab sabun tu ada collagen. Takut nanti collagen tu terjejas. Jadi pandai-pandai la pakai sebuku sabun tu jangan bagi cair, nanti cepat habis.


Haa.... ni nama dia penanda aras. Beberapa minit sebelum pakai GCS. Nanti tunggu la agak-agak dah nampak kesan, saya review sekali lagi ok. Jadi ke tak jadi, berkesan ke tak berkesan, lain cerita. Kalau jadi, maknanya berkesan. Kalau tak jadi, maknanya tak berkesan. Janji kita cuba dulu ^_^.




Khalila : Dengarnya Pinkish akan buka HQ kat Wangsa Maju. Yeke Wangsa Maju? Ke tempat lain ek? Entahlah. 


4 menconteng:

Nys Anis said...

nice review

MisEyz BLurz said...

mcm menarik jer kak...

khalila ishak said...

@Nys Anis

TQ Nys Anis ;)

khalila ishak said...

@MisEyz BLurz

memang menarik. hehe. kalau nak try boleh la beli :). tp result die bgantu kat individu jugak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...