Support Me Here ^_^

Tuesday, April 05, 2011

Di Alam Yang Tak Berapa Nak Fantasi Sangat ^___^

Nak share gambar je. Jalan-jalan bersama Cik Zatie hari Ahad lepas. Ingat nak keluar pegi makan je. Lepas tu, ternampak tasik pulak, tersinggah la kat tasik & terlepak la pulak kat tasik itu. Huhuu... 


Ramai orang bersantai kat kawasan tasik ni taw. Eh, lupe nak bagi tau. Ni Tasik Taman Jaya, Petaling Jaya. Alaa, sebelah Amcorp Mall tu.
Amcorp Mall tu kat mane? Amcorp Mall ade di bangunan AmBank Group Bhd. dari Federal Highway tu dah boleh nampak bangunan ni. Jadi tasik tu betul-betul bersebelahan dengan bangunan AmBank Group Bhd.
Tak tau jugak? Haishhh.... Padang bola PJ taw x? Emm... LRT Taman Jaya taw x? Errr.... Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) taw x? Haaa.... dekat-dekat kawasan tu la...


Takpe, kalau x taw jugak. Nanti2 saya kasi peta ok ^^
Tapi bukan di pagi buta ni la. Huhuu


Kalau petang-petang ramai orang jogging kat sini. Memancing pun ade. Tasik ni ade ikan taw!
Ade sorang makcik dengan pakcik tu dapat banyak sgt ikan. Dari tasik ni la. Tapi, kat sini buat pertama kalinya saya tengok orang memancing, di hujung batang pancingnya tu ada jaring. Unik taw! ke saya je yang baru tau?? Huhuu...


Memang best la bersantai di kawasan ni. Yela, kalau nak dibandingkan berada di kawasan yang sesak dengan kenderaan dan manusia di kawasan bandar ni kan. Tempat ni dah cukup untuk menenangkan fikiran buat seketika dari kerja-kerja pejabat (aku keje pejabat ke??), dari segala macam assigment, dari segala masalah di tempat kerja/belajar. Betul tak?


Masa saya datang sini, memang cuaca panas. Tapi berangin. Tu yang sy0k tu ^___^.
Ade la ala-ala tepi pantai. Hahaha... walau pun dekat dengan Lembah Pantai, Bukit Pantai dan Pantai Dalam...... tapi di sini memang takde pantai. Itulah kenyataannya.. Huhuu....



p/s: nak letak gamba cik zatie, tapi takut die x kasi. hehehee... die memang x banyak amek gamba ari jalan-jalan ni. nanti-nanti la ye kalau dapat kebenaran die ^_^

5 menconteng:

nusrah said...

owh...ini di taman jaya...erkkkkk....tkantoi kan plak ;p ;p

k.h.a.l.i.l.a said...

hahha
taw xpe.....
mai2 la g tasik taman jaya
hehe

mARt aPiEx said...

mancing kt tasik 2?haha..
kt situ la saluran dr PPUM mngalir...
air bekas org HIV la, eksiden la..smua ada..sb 2 kdg2 bsuk air 2...hohoh..

ni member la yg gtaw...

mARt aPiEx said...

mancing kt tasik 2?haha..
kt situ la saluran dr PPUM mngalir...
air bekas org HIV la, eksiden la..smua ada..sb 2 kdg2 bsuk air 2...hohoh..

ni member la yg gtaw...

k.h.a.l.i.l.a said...

hahaa.... taw xpe. memang ad part2 yg busuk p0n, tepi2 die tu ha. mart piex nih. org saje tanak kasi taw yg busuk2 tuh. huhuu.. kasi kantoi plak. hahaa ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...