Support Me Here ^_^

Saturday, April 09, 2011

Puisi : Kau Siapa



Kau fikir kau hebat
Boleh beli itu dan ini
Bisa tunjuk sana sini
Tapi kau lupa yang lebih hebat

Kau fikir kau berkuasa
Apa kau mahu
Sebut saja, semua ada
Tapi kau lupa Yang Maha Kuasa

Kau fikir kau Raja
Boleh ada semuanya
Tapi kau lupa
Dia yang berhak untuk segalanya

Nukilan dari lubuk hati : Teha Zul (link Facebook beliau)


p/s : ini adalah satu lagi karya Fatehah Zulkifli. Semalam saya dah share karya beliau bertajuk Mereka Bukan Aku. Hari ni saya share 1 lagi karya beliau (dengan izin ye ^_^). Kejadian penciptaan karya ni juga berlaku sama seperti Mereka Bukan Aku iaitu semasa kelas Kritikan Sastera oleh Puan Che Zainon tanpa pengetahuan. (orang present pasal teori kat depan, kat belakang berpuisi-puisi pule). Lagi sekali, Puan jangan marah ye. Nanti bertambah comel la muka Puan...hehe

Terima kasih kerana membaca

4 menconteng:

wazir maskterz said...

who i am dah macam citer jackie chan..penah tgk kew citer tu???kah..kah hehe

Cik Bidadari said...

akak suka... best... kena plak dengan animasi tu

k.h.a.l.i.l.a said...

@wazir maskterz

wazir, x prasan yg mane cite die tu. huhuu. mb penulis ade pengaruh dr jackie chan kut? hehe

k.h.a.l.i.l.a said...

@Cik Bidadari
kak bidadari, huhu tu la kan. konon gangster la tu. Fatehah ni bile mnulis memang stri8 to the p0int. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...