Support Me Here ^_^

Thursday, October 27, 2011

Buat Theme Google Chrome Sendiri ^_^

Assalamu'alaikum ~ Salam Sejahtera


Hari ni entah mimpi apa teringin nak buat theme Google Chrome sendiri. Punca? Tak sengaja reset balik theme. Cari punye cari theme kat Google, tibe-tibe terfikir. Tak boleh ke nak buat theme sendiri? Godek-godek kat situ takde pulak option "My Own Theme" ke, "Create Your Own Theme" ke. Lepas tu saya search la kat Google "Make my own Google Chrome theme". Owh..... jumpe! Hehe.

Cuma perlu ikut beberapa step mudah.... dan begitulah hasilnya hasil kerja jari, mata dan fikiran saya seperti gambar kat atas tu. Nak tau kat mana nak buat? Mari klik link kat bawah ni ramai-ramai. ^_^


Memanglah, buat theme macam mana pun, kita sendiri yang tengok. Bukan ade orang lain tengok. Tapi takpe, bagi saya itu untuk kepuasan diri sendiri. Eh, nak senang lagi pilih je theme yang ade kat Google Chrome. Mudah, senang, & banyak pilihan. Hehee...


p/s : ni untuk Google Chrome je tahu............................... ~~ ye... semua orang tau lah ;D

10 menconteng:

hazanis said...

like3..terima kasih...:)

Faaein Talip Roy said...

err.. tak tau pun boleh buat theme google chrome sndiri... hehehe..

Syahbinar Shuib said...

wahhh..interesting ni, nak try laa :D

k.h.a.l.i.l.a said...

@hazanis

sama2 hazanis. rajin2 try la. hehe

k.h.a.l.i.l.a said...

@Faaein Talip Roy
hehe... sy pun x taw sblum ni. tp saje ngade cari2 td, jumpe plak.

k.h.a.l.i.l.a said...

@Syahbinar Shuib

huhuu... try taw. jgn lupe ^_^

Rosalia said...

nk cbe la. menarik ni

k.h.a.l.i.l.a said...

@Rosalia
hehee... silelah cube ^_^

Bidadari Syurga said...

wahhhhh thanks.. nak tryla... thnks... erk...

k.h.a.l.i.l.a said...

@Bidadari Syurga
same2.... try la kak. interesting... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...