Support Me Here ^_^

Sunday, October 30, 2011

"Mereka" Albino Yang Cool !

Assalamu'alaikum ~ Salam Sejahtera

Hai semua. Siapa tahu tentang albino? Rasanya semua tau kan. Albinisme merupakan satu penyakit keturunan yang jarang ditemui iaitu tubuh tidak dapat membentuk melanin (sumber internet). Kalau nak tau lebih detail sila klik info albino untuk tahu dengan lebih lanjut. Dulu saya pernah terjumpa seorang lelaki kat sebuah sekolah. Saya ingat dia datang dari luar negara. Australia ke, Amerika ke. Rupanya tak. Dia anak cikgu sekolah tu dan berbangsa Melayu. Cuma dia albino. Ada yang memandang negatif golongan albino ni. Tapi tak sepatutnya mereka dipandang macam tu. Mereka pun manusia biasa. Macam kat Afrika. Kalau tak salah saya, ada orang yang memburu golongan ni dan dibunuh (hey, takde keje lain ke?!). Eh, albino ni bukan terjadi pada manusia je taw. Haiwan pun ada. You know what.... they are so lovely & adorable. Fine... kalau korang tak sependapat dengan saya. Tapi tak kisahlah. Saya rasa "mereka" menarik dan comel. ^_^

Sweetnyeee..... tengok sekali macam arca je.

Comel adik ni. Tapi tadi saya baca kat Afrika, golongan albino ni diburu dan dibunuh. Betul ke?

Cantik sangat! Macam princess...

Yang ni pun cantik jugak~~

Tengok abang gorila albino ni. Dah macam model kan. Hehe

Rusa albino.... sangat rare...

Ni lagi satu. comelnyeeeee baby landak albino ni ^_^

Serigala albino. Teringat cerita Red Riding Hood. Tapi yang tu serigala hitam la.

Ohh.... jeles kat mata dia. Adorable.... ke saya sorang rasa camtu? Huhu...

Penguin albino. Duduk atas salji, dah tak nampak dia.

Kucing putih bukan ke biasa je? Ada jugak ke yang albino eh?

Ketam albino! Agak-agak korang nak makan tak?

Aaa.... yang ni saya geli sket. Ular albino. Sekarang pun dah menggigil...

Buaya albino. Nampak kurang sikit darjah keganasannye. Hehe...
(yela tu.... sekali dia libas baru taw)

Koala albino. Comel kan?

Yang ni............... katak albino.............. geli~~

Halaaa.... comelnye. Ni kura-kura ke tuntung ke labi-labi? Konfius dah.

Kanggaru albino. Rasa macam nak bela sekor.

Eh... pandai dia posing. Hehe

Haaaa.... paus albino. Kalau dapat tengok real mesti cantik kan.

Yang ni my most favourite ^_^. Handsome kan singa albino ni.

Agak-agak dalam koloni singa, yang albino ni dipinggirkan ke tak ye?

1 family albino! Ke memang ada yang warna putih?

Sumber gambar-gambar :




p/s : Kalau ada mana-mana kesalahan fakta dalam entry ni, mohon bagi tau ye. Boleh saya betulkan balik. TQ ^_^

8 menconteng:

SoLy SoLicious said...

gajah ade x albino?hee

Bidadari Syurga said...

scroll punya scroll sekali pic cik U... adoi mengigit otak akak... tak tahu nak komen apa....

p/s: ada masalah sikit.... sentap otak..

k.h.a.l.i.l.a said...

@SoLy SoLicious

gajah? hahaha.... ade kut. sbb zirafah albino pun ade taw :)

k.h.a.l.i.l.a said...

@Bidadari Syurga
huhu... yeke kak? adoidoii sory. org pun same kak. geli tgk gmba ular

Faaein Talip Roy said...

banyak juga haiwan2 yang albino yer..

kuasa ALLAH tiada siapa yang dapat menghalangnya..

tapi cantik juga putih itu.. suci bersih aje.. ^^,

k.h.a.l.i.l.a said...

@Faaein Talip Roy
huhuu... taw xpe. banyak lagi sebenarnya. tapi saya share beberapa je

MuhdSyafiqSani said...

macho habis abang gorila tu.. haha

k.h.a.l.i.l.a said...

@MuhdSyafiqSani
hahaa... kan. boleh jadi hero malaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...