Support Me Here ^_^

Wednesday, February 29, 2012

Alkisah Tok Ketua Kampung Sengal - Mohd Norafzal


Hai semua ^_^. Pernah dengar tak nama Kampung Sengal? Cuba cari kat Google Map, jumpa tak? Hehee... Sesiapa yang tau, maka korang akan tau jugak la sape ketua Kampung Sengal ni. Tak lain tak bukan............

Ehem ehem...
.
.
.
.
.
.
drum

roll

please

.
.
.
.
.
.
Tadaaaaaa!!
^_^



Ape? Ingat gurau ke? Betul la. Ahmad Shin Chan adalah ketua Kampung Sengal. Habis tu, siapa Afzal? Apa kaitan Afzal dengan Shin Chan? Shin Chan ni nama samaran dia. Nama manja dia Donut Asmara. Comel kan? Hehe... Oh nooo, dia tak jual donut Big Apple.

Mula jejak kaki dalam dunia blog pada 16 Mac 2011 disebabkan ade kawan-kawan yang tak tahan dengan post dia yang panjang-panjang kat FB. Dari situlah kawan dia suruh Afzal ni buat blog. Taip la panjang-panjang kat dalam blog tu. Heheh. 


Jangan usha lebih-lebih. Tok Afzal Donut Asmara nak kawen dah sebelum umur 30 dengan gadis bernama................................................ err..... tu kena tanya dia sendiri sebab saya pun tak tau. ^_^.


Mohd Norafzal atau lebih dikenali dengan panggilan Tok Ketua ni seorang blogger yang berjiwa besar. Lahir di Kluang, Johor, sekarang rumah parents di Kajang dan tinggal bersama orang-orang rumah di Kuantan. Orang-orang rumah ok, bukan "orang rumah". Afzal ni belum kawen lagi tapi bakal kawen sebelum umur 30 (tahun ni dia umur 29). Hehe... 

Dia ada matlamat tersendiri dalam berblog. Penyokong tegar kepada blogger-blogger yang baru nak mula kenal dunia blog. Sentiasa nak bagi semangat supaya mereka terus aktif berblog. Sentiasa ada usaha nak satukan blogger-blogger. Mendapat tunjuk ajar daripada beberapa blogger seperti wancikgumuzik, abgteror dan kak rafinamimi

Sengal-sengal bahu si Afzal ni, susah nak percaya yang dia ni pendiam rupanya. Lebih banyak mendengar dari berkata-kata. Suara hati lebih pantas mengalir pada saraf jari-jemari berbanding kata-kata. Sebab tu, korang jangan pelik bila kat group Geng Blogger Sengal, Afzal ni pantas tak hengat punye reply komen. Jejari die high speed punye level sebab jejari dia dah ada connection baik punye dengan suara hati dia.

Anak sulung daripada 4 adik-beradik (same dengan saya) ni tak suke bergambar. Tu pasal die letak gambar samaran dia si budak kecik shin chan ni. Kalau saya selalu layan Midvalley walaupun ramai orang kat situ, Afzal lagi suka layan Mines dengan Alamanda. Tak suka tempat banyak orang. LEMAS + RIMAS katenye. Lagi pun Mines dengan Alamanda lagi dekat dengan rumah dia kat Kajang.


Saya tak tipu taw..... jawatan dia memang Ketua Kampung.


Bagi yang dah kenal Afzal, tahulah tahap mana kesengalan dia. TAPI............. sesengal-sengalnya si Afzal, tahukah korang bahawa kawan-kawan dia selalu mintak rujuk pandangan & pendapat blogger seorang ni. Sebab Afzal seorang pendengar yang baik, korang nak cerita apa, cerita la kat dia. Korang nak mintak pendapat apa, mintak la kat dia. Jangan mintak duit hantaran sudah. Kalau bakal isteri dia takpe. 

Kalau perempuan suka mekap kat muka kan? Afzal pun suka mekap. Tak percaya? Serius tak tipu. Dia sendiri yang bagi tau. Tapi bukan mekap muka dia, lipstick, eyeliner, eye shadow sebagainya. Dia suka mekap kereta, sayang katanya kalau beli kereta baru, baik beli kereta second sebab dia suka kerjakan kereta tu berbekalkan ilmu pomen hasil meng'usha' pomen mengerjakan kereta.

Agak-agak sampai bila Afzal nak berblog? Tak spesifik, sampai dia puas katanya. Banyak entry menarik dalam blog afzaksukasuki, termasuklah CERPEN. Tak percaya? Pegi check in blog dia. Open 24 hours ^_^

Saya tak reti nak review blog atau blogger lain. Ini semua bukan nak main-main kipas angin si Tok Ketua Afzal. Ni semua gara-gara segmen atau saya boleh kata aktiviti ramah mesra dalam group Geng Blogger Sengal yang tersangat sengal ahli-ahlinya sampai sengal pankreas den gelak baca komen-komen. Group yang tersangat lain dari yang lain. Terima kasih cik Nurul Ain yang bawak saya masuk dalam group tu.

Jom singgah ramai-ramai rumah Tok Ketua
Klik SINI manja-manja ^_^



p/s : Tak sangka partner dengan Tok Ketua Kampung Sengal. Maaf kalau ade salah fakta. Huhuu.... ^_^

13 menconteng:

ZWAN SABRI said...

Okay! Mesti terjah.. btw, apakah Afzal akan berkahwin dengan Cik Khalila? Errrkkkk... HEHE

khalila ishak said...

@ZWAN SABRI
ahahahaaa.... zwan jgn buat gosip. afzal dah ade pilihan hati lain. sila2, jenguk rumah die. hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui pon bru join geng sengal..hihi..masih malu2 meow..

Syahierah Ishak said...

wah
ada geng blogger sengal.
baru thu.
singgah sini.
semoga hari ini hari yg Indah :)

Miss Butterfly said...

lmbatnye cuti sem!! nak join diorang menyengal. huhuhu

Cik Nurul said...

terbaeklah entry! ^^

sapelah yang tak kenal tuk ketua kan kan.. orang paling sengal penah nurul jmpe taw! hahaha

kat GBS nurul slalu skodeng je.. bkn pe, kadang dah labat nak join komen2 tu.. juz sempat like gelak sampai lebam je lah.. ahahahaha :D

faiz fakhirin said...

oooo begitu..jadinya penulis ini apa jawatannya?

emy zulaiha said...

haha tok ketua memang teramat power kuasa kesengalan die.hehehe :)

zareliqa afiqa said...

hehe...tok ketua mmg sengal.Nak berguru dgn dia cuti nanti.kahkah :D
Terbaekkk lar khalila :)

cik Kartun said...

salam kenal.. dari GBS juga :)

Mohd Norafzal said...

apela memang bulat2 awak copy pes ayat saya.hahaha.tetiba rasa malu plak.hehehe

p/s : nasib la Khalila tak solo lagi :P

Cikgu Jaja™ said...

untung laa khalila x solo lagi

hahaha

aswadz said...

adk beradik aku pun 4 gak. btw, btol ke x leh mintak duit hantaran ngan tok ketua? baru je ingat nak mintak td.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...