Support Me Here ^_^

Tuesday, January 24, 2012

BESTnye Pulau Redang ^_^


Hai semua ^_^. Jom pegi pulau. Bestnye dapat lepak-lepak kat pulau. Duduk tepi pantai, menikmati bayu dari laut, main-main air kat pantai.... Haishhh..... bestnye ^_^. Saya tak suka sangat mandi pantai. Tapi main air tepi  pantai tu suka la. Hehe... Tak pun, pegi snorkeling dengan ikan-ikan kecik warna-warni tu. Macam best jugak kan. Tapi kena pakai life jacket la. Tak reti berenang. kalau tak pakai life jacket, confirm tenggelam..... wuwuww...  -_-"

Korang tau tak? Eh, korang mesti tau tentang fakta ni. Pulau Redang merupakan salah satu pulau yang tercantik di Malaysia. Kat mana Pulau Redang tu? Kat mana lagi, Terengganu la. Teringin nak pegi sana. Ohh, bila la ada can nak pegi. Tak dapat pegi, tengok gambar jadi la kan. Huhuu

credit : budakli


credit : m.brew

cred : sylvansim

credit : afif.apexille

credit : yipsiang

Haaa.... cantikkan? Kalau korang search kat Google banyak lagi gambar di Pulau Redang yang cantik-cantik. Tapi gambar-gambar kat atas ni saya ambil dari Flickr. Nak tau lebih banyak tentang Pulau Redang? Jom usha link kat bawah ni. Semua tentang Pulau Redang.


Asyik cakap pasal pulau je, kat Pulau Redang ni bukan semata-mata tempat orang melancong, honeymoon, explore dasar laut. Tapi, kat pulau ni mesti ada penduduknya kan? Mesti la ada aktiviti ekonomi. Dan di mana ada penduduk, mestilah ada sekolah. Kalau tak ada sekolah, macam mana anak-anak di Pulau Redang ni nak menuntut ilmu. Takkan nak ulang-alik naik bot pegi tanah besar. Jangan risau, ada sekolah kat Pulau Redang ni.

SK Pulau Redang

Eh, eh... jangan pelik pulak kenapa tiba-tiba cakap pasal sekolah kat Pulau Redang pulak ni. Bukan ape, ade sedikit jeles bila ada orang tu dapat buat praktikum kat SK Pulau Redang. Ohhh..... bestnye dapat pegi Pulau Redang ^_^.


p/s : Nak pegi Pulau Redang jugak boleh tak? Hehe... InsyaAllah kalau ada rezeki suatu hari nanti nak pegi Pulau Redang jugak. ^_^

3 menconteng:

zizidiazora said...

jom reramai kita serang pulau redang..hahaha....

Woofer Storm said...

nak pegi tapi tak mampu..ehhee

Nurul ain said...

ain pun tak pernah ke p.redang... mcm menarik jugak tmpt ni kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...