Support Me Here ^_^

Thursday, January 26, 2012

Mandi Haba di Manjung - Lumut


Hai semua ^_^. Musim cuti kalau tak berjalan-jalan tak sah ye. Asal free je terus plan nak lepak-lepak walaupun duit takde. Hehe... Kebetulan mereka berdua ni free, jadi ambil kesempatan la nak jumpa. Lain kali belum tau lagi bila ada masa free. Tapi, cuma bertiga je. Lagi dua orang yang selalu lepak sama tak ada. Tak apa lah. InsyaAllah lain kali ye.

Sebelum ni dah lepak Teluk Intan. Kali ni kami punye misi sampai Manjung dan Lumut. Sekali sekala pegi sukat jalan jauh-jauh apa salahnya kan? Hehee... jauh tak jauh la. Sejam lebih dah sampai sana. Cik Suraya yang baik hati jemput saya kat rumah pukul 9.30 pagi. Lepas tu ambil Zareda pulak kat rumah dia. Pagi-pagi Zareda kata dah lapar. Saya pun tak makan lagi ok. Ohhooooiiii... kenapa saya cakap mandi haba? Hari itu sangat terik. Terasa bahangnya.




Perut dah bercanda riang dah. Tak buang masa, terus kami kejar makanan kat Manjung. Makan kat mana? KFC? McD? A&W? Ohh.... no no no... pagi-pagi tu perut kami perut melayu, bukan perut barat. Singgah kedai Rojak Manjung. Nama die Rojak Manjung, tapi macam-macam ada. Mungkin sebab tu kedai dia bernama Rojak Manjung. Ambil nasi separuh, ayam masak merah, kari cendawan, air limau ais = RM 5.80. Haaa.... ok la kan? Kalau kat restoran makanan segera mesti dekat RM 10 jugak satu kepala.



Tak menarik? Takpe, janji perut kenyang. Hehe...

Lepas makan, terus pegi panggung wayang. Tak nak buang masa. Kami dah plan nak tengok Journey To The Mysterious Island. Tengok trailer die macam best sesangat je. Pastu sebab The Rock berlakon. Hehe... dah lame tak nampak The Rock. Dulu tengok die kat wrestling je. Hah!? Jangan tak percaya saya tengok wrestling kecik-kecik dulu. Haha

(LINK)

Best jugak movie ni. Mysterious Island dalam cerita ni memang sangat cantik. Kalau saya budak 4, 5 tahun tak mustahil saya percaya pulau misteri tu betul-betul ada.Nanti lah kalau rajin saya buat review movie ni. Bile ye movie ni keluar? Ke saya yang lambat tengok movie ni? Hehee...

Selesai tengok wayang, kami solat sekejap di masjid yang terletak kat Lumut tu. Lepas tu plan nak pegi Marina Island, tapi bila sampai sana macam tak ada apa sangat je, kami patah balik pegi Lumut. Makan-makan lagi. Boleh tahan murah la tempat tumpuan orang ramai kat situ kan. Saya makan kuetiaw goreng dengan air limau ais = RM 5. Ok la kan? Boleh laaa.... Alhamdulillah... janji kenyang.





Nak cari parking punye la susah. Entah apa ramai-ramai orang buat kat Lumut tu. Agaknya ramai pegi holiday kat Pangkor masa Tahun Baru Cina tu kan. Eh, kalau korang nak tau, satu lagi jeti untuk ke Pangkor ada kat Marina Island tu. Kalau rasa taknak bersesak-sesak kat Lumut, datang ke Marina Island la ye.
 
Lepas makan tak tau dah nak pegi mana. Jalan-jalan area jeti tu sekejap, ambil-ambil gambar, hirup bayu dari laut.... ewahh... ^_^. Ohhh..... pegi Lumut tak sah kalau tak memborong makanan hasil laut kat situ. Macam-macam ada. Kalau nak ikan bilis yang best, memang banyak la korang boleh dapat kat situ.











Last, but not least....... i love next two pictures ^_^




Beberapa gambar, credit : Zareda


p/s : Serius, hari tu memang panas terik. Rasa nak bawak air-cond pegi jalan. Bila balik dah sampai Teluk Intan, hujan pulak. Kuasa Allah ;)

8 menconteng:

Phat said...

lama x g lumut pekena cendol huhu

CekbOlat-bOlat said...

bercuti ^^

hafiz hafizol said...

Panas la.. hehe

..ika itu aku.. said...

bakal kampung ika ni..huhu

khalila ishak said...

@Phat
alahaaaiii... cakap pasal cendol la plak. dah teringin dah ni. hehe... ade free datang la lumut. alang2 pegi pangkor skali. ;)

khalila ishak said...

@CekbOlat-bOlat
jalan2 cuci mata bolat ;)

khalila ishak said...

@..ika itu aku..
waaahhhh yeke ika? hehe... welcome to lumut ;)

Cik Suriz said...

heyyy.. kte baru tengok cte tu.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...