Support Me Here ^_^

Monday, January 02, 2012

Patung Hidup Di Butik Cahya Shoppe..!!



**Sorry... entry ni banyak gambar. Maybe bila korang view jadi slow sikit.**

Hai semua ^_^. Korang penah tak jumpa patung hidup? Haihh... bukan Pinnochio (betul ke tah eja). Asal menipu je, hidung die panjang. Tipu sikit, hidung die panjang. Bukan, bukan.... Tu kartun. habis tu, patung hidup apa yang saya nak cerita kat sini?

Bila sebut je butik, mesti akan ade satu, dua patung yang pakai pakaian jualan butik tu kan? Yeee.... saya nak cerita pasal ni la. Errr..... bukan cerita pasal hantu ok. Bila malam je, patung-patung tu semua hidup. Siap boleh gerak-gerak lagi. Saya pun seram camtu. Apatah lagi para pemilik butik sekalian. 


Dalam entry ni, tak ada cerita seram, tak ada cerita hantu okeh.


Ingat tak sebelum ni saya ada buat entry pasal Butik Cahya Shoppe? Nak tau, boleh baca kat entry SINI. Hal ni la saya nak cerita kat sini. Saya dah lama tak jumpa owner Butik Cahya Shoppe ni. Lebih kurang 5 tahun jugak la. Baru-baru ni dia buka butik dan kebetulan saya tengah cuti, dia mintak saya tolong jadi "patung" untuk gayakan selendang dan tudung yang ada kat butik tu.

Dalam entry hari tu, saya cuma letak gambar selepas photoshoot dan 2,3 keping gambar dalam butik tu. Kat entry ni saya nak share beberapa keping hasil photoshoot tu ok. TAPI!! Please... please... please..... Jangan gelakkan saya. Saya first time buat benda macam ni. Muka macam nak gelak pun ade. Huhuu...

Abang Zizi kata, belajar dari Daniel Adie dan Hizami macam mana nak bermodel-modelan. Tapi Abang Zizi, saya bukan model macam diorang. Diorang dah expert depan kamera. Saya tolong kawan je. Huhuu...

Jomlah tengok beberapa gambar hasil photoshoot hari tu.

.
.
.
.
.

Cahya Shawl Innovation (CSI) - Lace. Ada silver lace kat one of the side. Best bila pakai ^_^.


Mustard

Turqoise

.
.
.
.
.

Magic Shawl. Kenapa magic? Sebab dia ada dua corak yang berbeza kat satu selendang tu. Boleh pakai dua-dua belah (nampak macam korang ada dua helai shawl. Padahal satu je. Atau korang boleh pakai macam saya pakai. Nampak dua-dua corak sekali gus. ^_^

Nampak tak ada dua corak berbeza tu? I love this one. Ade leopard print ^_^

Yang ni salah pusing. Hahaa... tak nampak sangat corak die berbeza. Patut rasa pelik masa pakai. Siap cakap kat Cik Ain, "Macam mana aku pakai tadi ek??". Hehee...
.
.
.
.
.

Cahya Tudung Innovation (CTI) - Syria. Manik-manik, button tu semua Cik Ain jahit sendiri. Kira handmade la ni. LIMITED EDITION. ^_^

Yang ni warna maroon. Ada lagi warna lain.
.
.
.
.
.

Tudung Ropol. Suka ropol-ropol kat tepi tudung tu. Awning dia kain jeans kalau tak silap.

Pink. Warna lain ada lagi.



..............................................................................................................

Nak tau siapa Cik Ain a.k.a owner Butik Cahya Shoppe?




Ni lah dia Cik Ain. Gambar bawah sekali tu Zaki yang jadi photographer untuk hari tu. Jeles taw... muda-muda dah ada butik. Hehee. Banyak lagi item jualan kat butik dia. Selain tudung, shawl, ada pakaian wanita, blouse, jubah, dress. Pakaian lelaki, kemeja, t-shirt. Aksesori wanita, bag, angry bird pun ade. Hehe...






Banyak lagi pilihan yang lain. Saya share sebahagian je. Nak tengok pilihan yang lain? Boleh klik banner Butik Cahya Shoppe kat bawah ni. 

(Klik banner ok ^_^)


Butik ni masih baru lagi. Baru beberapa bulan. Tapi biznes kat FB dah lama jugak. Sesiapa yang duduk berdekatan Teluk Intan, boleh la jenguk butik ni. Kat mana? Berhampiran dengan Kolej Komuniti Teluk Intan. Sebaris dengan bangunan kolej tu.

Oh yaaaa.... bagi sesiapa yang duduk di Teluk Intan, especially student Kolej Komuniti Teluk Intan dan PEREMPUAN, Cik Ain ni ada jugak buat asrama untuk disewa. Betul-betul kat atas butik tu. Kalau berminat, bolehlah contact beliau ye. Tengok nombor telefon kat flyers bawah ni.


- Atau -


.......................................................................................................

Akhir photoshoot hari tu, Ain ada hadiahkan saya sehelai shawl. 
Ni lah dia shawl nye. Baru nampak jelas sikit.






p/s : Alhamdulillah... boleh la tu hasilnya aktiviti photoshoot hari tu. Maaf la ye Ain kalau ade kekurangan kat mana-mana. Sekali lagi, terima kasih Ain dan Zaki (photographer) bagi saya peluang try benda baru macam ni. 

37 menconteng:

Honey Kumicky said...

la..yg nie mang patung idup...

Butik Cahya Shoppe ~ *fashion of style* said...

So cute ... Thankz too u too dear ^_^ .. coz sudi wt entry psal mybutik .. hhuu ...len kli kte try len plak ye ... huhu ... syg ko lah .... Muahhhh !! ^_^ hik3 .

khalila said...

@Honey Kumicky
hehee... memang hidup. xde patung yang bernyawa bila malam2.

khalila said...

@Butik Cahya Shoppe ~ *fashion of style*
sama ain. alaa... hal kecik je. time kasih gak kat ko dh kasi aku peluang try benda baru ni. hehee....

D' Black Writer said...

haiihh! comelnye! plus, Teluk Intan is my hometown. teringin nak pergi lah.. nanti saya nak ajak famili nyopping kat situ. boleh kann?? ^_^

khalila said...

@D' Black Writer
time kasih. huhuu... eh, mesti la boleh. apa x bolehnye. dtg je. mcm2 ade dalam tu. interior design butik tu pun cantik gak. hehe

Umar Kadir said...

wah! nice picture ape!! dah mula masuk ke dunia model-modelan dah ni!! all the best! :D

khalila said...

@Umar Kadir
hehee... trime kasih umar. ni je yg termampu. tolong kawan je. 1st time pulak tu. ;)

Nurul ain said...

Cantik.... ain akan terjah cahya shoppe :)

CekbOlat-bOlat said...

wah jdi model ^^
pewwitt.. psni brlmbak2 job model..

zizidiazora said...

hahaha...ok la tu..pandaipun bergaya dan tak macam patung pun..dh boleh kembangkan bakat tu..good luck ye..

khalila said...

@Nurul ain
trime kasih ain. hehee... sile, sile. jenguk la blog die. FB pun ade patutnye. tp ade prob sket.

khalila said...

@CekbOlat-bOlat
model bidan terjun. hahaa.... xde la bolat... akak tolong kawan akak ni je..

khalila said...

@zizidiazora
heheee... time kasih abg zizi. 1st try je ni... last2 gambar mata dh nak kuyu dah..

Nizam Ijam said...

wah.. model baru nie..hehe

aReLaN said...

blik tluk intan nnt leh la singgah.mne tau kot2 berpeluang jmpe model sorg ni.hahahaha

khalila said...

@Nizam Ijam
heheh... model cuba2 je nizam ;)

khalila said...

@aReLaN

hehee....model la sgt arelan oii... jumpa la owner butik. beli belah skali. hehe

Fixx said...

freelance model ker?
hu3

khalila said...

@Fixx
hehee... xde lah afiq. ni tolong2 kawan je ni...

MisEyz BLurz said...

wahh...kak ila dah jd modelling nie...hehehe...comel^__^

RinsyaRyc said...

wawa.. cantiknye tudung~ hehehe..... Rin x reti pakai tudung gitu.. segan. Mesti kwn usik nanti~ hehe

khalila said...

@MisEyz BLurz
time kasih eyza. hehee... xde model lah. akak tlg kwn je. hehee

khalila said...

@RinsyaRyc
tu la... cntik kan rin... suke yg magic shawl ade leopard print. menarik. huhu...

emm... kalau x biasa atau 1st time memang la rase cmtu rin. tp dh lame2 biasa la. hehe

SITI NUR AMIRAH ! said...

cantik2 patung hidup nye.. haha :D comell !

rATU bIDADARI cHENTA said...

Seronok dye jdi patung hidup ya..hehe

.faris. said...

wah, model pulak.! caya lah. :)

era kecik said...

comellah tudung tu kak , ad macam-macam design n colour :)

Woofer Storm said...

perghh dia jadi model..ehhehe

#sungguh ayu..lalala~tetiba rasa nak nanyi lagu cikgu ayu..

Fiq Fikri said...

wahhhhh jadi model kain tudung pewiittt....

khalila said...

@SITI NUR AMIRAH !
hahaaa... time kasih...

khalila said...

@rATU bIDADARI cHENTA
hehee... best la dapat pakai macam2 free je...

khalila said...

@.faris.
model celup je apit. haha

khalila said...

@era kecik
ha'a... memang byk design. hehee... tapi byk jugak yg limited edition ;)

khalila said...

@Woofer Storm
hehee... model celup je achie. tlg kawan. eh eh... nyanyi kuat sket, bia dgr smpai sini. hehee

khalila said...

@Fiq Fikri
hahaaa.... jadi leee... nak jadi model rambut mcm fiq dah x boleh.

RinsyaRyc said...

nantila kalau rin dah kerja barula nak pakai cantik2 sikit.. herrherrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...