Support Me Here ^_^

Monday, May 30, 2011

Central Market Ada Sesuatu Istimewa

Saya punye pilihan ^_^

Siapa selalu pergi Central Market? Saya.. saya... Hehee.. Ape ade kat sane yang selalu sangat pergi tu? Haa... tu lah. bende kat atas tu ha. Bende berkuah tu. Sedap tau. Sekali makan rasa nak check in kat Central Market hari-hari. Makanan tu kat kedai bakso kat foodcourt Central Market tingkat atas. Dah 3, 4 member dah berjaya dipengaruhi untuk ketagih dengan bakso nih. Haha!! <--- Jahat, pape tah! Takde lah. Tapi memang betul, diorang try sekali je. Pastu bile free je, confirm ajak makan bakso kat Central Market. 

Bakso die banyak variasi. Mee Soto Bakso ( mee boleh tukar bihun atau kuetiaw ), Bubur bakso (ohhh... ni the top one for me). Macam-macam lagi la. Yang istimewanya bakso ni, kuah dengan bebola daging die. Bebola pun optional tau. Ada bebola kecik. Ade bebola BESAR. Memang besar tak tipu punye lah! Kalau nak lagi sedap, ade 3 jenis sambal. Korang boleh pilih. Agak-agak nak rasa semua, ambik je 3 jenis sambal tu (saya selalu buat) hehee. Aroma die lagi lah. Kadang-kadang baru panjat tangga dah boleh bau. Member demam yang mule-mule taknak makan pun jadi berselera makan. Haha.... Memang puas hati sangat makan. 

Tapi terpulang lah kepada individu kan. Ade yang tak suke. Tapi dari pengalaman saya, kebiasaannya kawan-kawan saya yang lelaki tak gemar sangat. Adakah sebab macam tak berbaloi dan mungkin akan menyebabkan mereka tak kenyang seterusnya akan mengakibatkan mereka terpaksa makan sekali lagi??? Hmm... entah lah. Masih misteri. (Misteri hapenye, kau tak tanye). Huhuu.. 

Member punye pilihan ^_^

Fatehah, Farah, Kak Wan, Kak Laila

Haa... pergi kedai Kak Wan ni pun salah satu aktiviti yang selalu saya buat bila datang sini. Sebab selalu order barang-barang dari kedai Kak Wan ni. Kak Wan ni sangat baik, harga pun murah, mesra sangat.

Tukang cerita pun nak menyelit jugak.

Kak Wan dah bersalin dah dua minggu lepas kalau tak salah saya. Baby girl. Ohh...sure comel same macam die ^_^.

Central Market di malam hari.

Sebenarnya, banyak lagi yang istimewa di Central Market. Lagipun memang Central Market ni tempat orang jual barang-barang kraf, barang antik, barang seni. Pelancong pun memang suka datang sini. Eh, nanti saya update lagi pasal Central Market. Takde gambar, nak cerita tak syi0k. Laluan sebelah kiri Central Market ni pun dah di upgrade. Ape ye nama die? Dataran Kasturi ke ape tah. Tah ingat lah. Huhuu... Selalu pergi tapi boleh pulak tak ingat. Ade yang menarik kat situ. Nanti lah, saya pergi lagi. Snap picture bende tu, then saya update lagi. Apa bendenye? Tunggu........ saya kat kampung ni. Nanti saya balik KL dulu ye ^_^.

6 menconteng:

syufaa said...

awakkkkkkkkkkkkkk..lapo.. =.="

k.h.a.l.i.l.a said...

@syufaa ahaxsss..... sori lah ye syufa. byk g makanan nak interframe kt blog nih. haha..... pi makan pi makan

beLLa said...

waa! looks yummy! selamat bru lepas mkn. kalau tak nak g CM skrg gak ;p

k.h.a.l.i.l.a said...

@beLLa
hehee... tu baru tengok. kalau dah rase, mmg sedap. esok lapa2 pegi la CM. hehe

miss.Addin said...

lalala terasa nak pergi sekarang juga ! HAHA :)

k.h.a.l.i.l.a said...

@miss.Addin
hahaa... jangan2. bahaye dh malam ni. tutup sudah. es0k pegi ye. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...