Support Me Here ^_^

Monday, May 30, 2011

Mid Valley Diserang Lanun


Assalamu'alaikum semua. Khamis lepas, 27 Mei 2011 habis je exam, saya  dengan member, Zati  & Aisyah pergi serbu Mid Valley. Master plan die confirm la nak pergi makan. Hehee... dah bosan hadap makanan cafe, sekali sekala tukar selera la. Sampai je sane, singgah Popeyes dulu. Dah duduk depan kaunter, usha-usha menu, brader-brader kat kaunter tu pun nak get ready nak amek order, last-last kami keluar balik. memang la rasa bersalah, macam bagi harapan kat diorang. tapi dah rezeki KFC nak dapat duit kami hari tu. Huhuu... Mintak maaf Popeyes. Popeyes pun lebih kurang gak macam KFC. Tapi mungkin sebab lidah ni dah biasa dengan KFC.

Habis makan-makan, sembang-sembang, kami pun merayap la dalam Mid Valley tu. Tiba-tiba kami nampak sesuatu yang menarik dan jarang-jarang ada di Mid Valley. Kapal lanun dalam Mid Valley! Huhuu... Kami pun ape la lagi. Mula la gatal nak usha-usha, snap gambar sane sini. Pameran ni sempena filem terbaru Pirates Of The Caribbean : On Stranger Tides. Macam muzium pun ade gak. Layan je la. Korang pun layan je la gambar-gambar ni ye. Saya masukkan sebahagian je. Saya tak pasti la sampai bile pameran ni. Mungkin dalam beberapa hari je. Saya pun tak pasti sama ada esok masih ada lagi atau tak pameran ni.

Haa... tengok tu tengkorak. Betapa angkernye kapal ni. 
Sape berani tido kat sini malam-malam. 
Silap-silap jumpe plak Jack Sparrow. 
Tapi tengok lame-lame macam kelakar la plak tengkorak tu. Huhuu

Mungkin ni la replika peta yang lanun-lanun tu guna.
Cuba cari jumpe tak Malaysia. Hehee

Harta karun bersepah-sepah. Nasib baik tak ori. 
Kalau tak, rasenye dah lame tempat ni kene kerumun macam semut kerumun madu.
Kepala pun emas? Tanggang kah disumpah jadi patung emas?

Haa... ni dari atas. Zati cakap, "detailnye diorang buat kapal ni siap ade taik burung lagi." 
Haaa???

memang halus hasil kerja diorang. Agaknya berapa lama la diorang siapkan ni ye.
Kami nak naik atas kapal tu, tapi macam tak boleh je. Siap pagar-pagar.

Leka betul diorang ni tengok bende-bende ni.

Haaa.... ni macho sikit tengkoraknye.

Heh! Takde keje!

Batu pintu gerbang ni sangat tipu. Bukan batu.
Saya dah buat eksperimen dengan mengetuk-ngetuk manja batu tersebut.
Ternyata bukan batu.
Huhuu... memang la. Semua orang tau la.

Puas merayap kat pameran tersebut, kami mula laksanakan misi seterusnya. Sorang cari bahan nak buat sushi la, sorang nak cari bahan nak buat macaroon la. Pergi survey peti ais la. Pergi survey mesin basuh la. Masuk hardware sane, masuk hardware sini. Dah letih, balik. Dah balik, semua pengsan. Hehee...

18 menconteng:

EpoLღsiKunang2 said...

Jumpa Jack Sparrow tak? Baru nak kirimsalam.. hehe ;p

solomolo said...

gempak tu...

k.h.a.l.i.l.a said...

@solomolo
huhuu... memule tengok xcited la gak.

bunga said...

wahh..leh p tengok ni..bunga xpernah tengok lanun ni..hehe..

k.h.a.l.i.l.a said...

@bunga
hehee.... boleh2. tp replika je la. kalau nk tgk costum jack sparrow pun ade kt sane. tp x taw la pameran ni ad lagi ke tak. huhu

Cik Ezy said...

pehh..
best nye kalo dpt tgok kapal tu dr dekat..
haha

k.h.a.l.i.l.a said...

@Cik Ezy
hehe.... lagi best kalau dpt naik ats tu. tp msalahnye...... x leh naik. huhuu

zureen said...

ingatkan one piece tadi,.. haha

k.h.a.l.i.l.a said...

@zureen
kalau katun tu, dah boleh dah nk jadi one piece. hehe

先生のすし said...

wah! tak sempat nak tengok kapal pearl scara live. dah balik sabah waktu nie.. tngok wayang pun jadilah...hehe

k.h.a.l.i.l.a said...

@先生のすし
hehee... tgk movie pun jadi la immi. x tengok lagi movie die. x sempat. huhu

Cik Bidadari said...

adoi... thanks kongsi gambar... akak dah 6 tahun tak gi midvalley... adoi... sabar ajalah...

Axieana Yumi Life said...

mcm best ajer...tp x dpt nk g jauh huhuhu :(

k.h.a.l.i.l.a said...

@EpoLღsiKunang2
jack sparrow? Hahaa... Jmpe dlm mimpi je la.

k.h.a.l.i.l.a said...

@Cik Bidadari
haahh.... 6 taun kak? Lame tuuu... Huhuu.. Kampus dkt ngan mid valley, slalu la lepak sini. Hehe

k.h.a.l.i.l.a said...

@Axieana Yumi Life
huhuu... Yeke? Xpe la. Kalau ad rezeki nani bole tgk season lain plak. Sy pun kbetulan je ni. X taw pun ad pameran kt situ. :)

Rtp Farra Arisha said...

all those pictures are so stunning! :) bestnyaaa diaa.

k.h.a.l.i.l.a said...

@Rtp Farra Arisha
time kasih ^^. suasana kt situ buat gmba tu nmpk cntik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...