Support Me Here ^_^

Monday, May 02, 2011

Bila Tirai Cafe Berlabuh, Mulalah Memasak Megi


Alhamdulillah... telah selamat sampai ke kampus setelah 3 hari cuti sempena cuti Hari Pekerja.. (eh, kau pekerja ke?? hehe..) Takpe la kan, saya pun bakal pekerja. Pagi tadi naik bas Sepakat Liner buat pertama kalinya....... sebab??.....

Tiket bas lain dah HABIS!!..... haa kau.... baru cuti Hari Pekerja. Belum cuti Hari Raya lagi.

Ohh... memang "bahagia" naik bas tu. Sampai sengal-sengal tulang-belulang saya.

Sampai kt Puduraya.... baru teringat, pagi tadi makan beberapa suap nasi lemak je. Ohh... lapanye perut. Tapi takpe, sabar ye perut. Kite makan kat cafe hostel je ye. Bukan takde foodcourt kt Puduraya tu, tapi macam leceh plak nak angkut-angkut beg naik foodcourt kt tingkat 4.

Foodcourt Puduraya Tingkat 4. Ramai yang tak jumpa cari Foodcourt ni. huhuu..
Ni gambar sebelum saya bertolak ke Perak. Lepak dengan member2 jap kat foodcourt Puduraya
Eh....? Foodcourt Tingkat 4? Yeeeee kawan-kawan... Foodcourt Puduraya kat Tingkat 4 sekarang (Puduraya kan baru lepas renovation) hehee... Cantik tau Puduraya  sekarang. Sebelum balik, rilex dulu kat ruang menunggu Puduraya. Kalau dulu, sampai je Puduraya, terus nak cabut balik. Sebab....? Mane tahan! Sesak, rimas, panas..... Tapi sekarang..... rase nak pegi study kat Puduraya pun boleh kut? Hehee.... ade orang buat ke? 

Sampai-sampai je kat hostel lebih kurang pukul 1 petang, lepas check in, sekali lagi muka ni "bahagia" bile tengok cafe TUTUP!! Heh, hari ni kan Hari Pekerja, logik la tutup. Abang chef, kakak buat air, acik jage kaunter pun nak cuti gak la. Nasib kau la Khalila...... huhuu... 

Takpe, takpe.... mungkin petang nanti bukak kut. (nak sedapkan hati) 

Perut pun sabar menunggu. Nasib baik ade pakcik aiskrim datang, lapik la perut dengan aiskrim roti.

~emmmmm.................sedap~
time lapar memang semua sedap. kan kan?

Petang pun tibe.......
Dan saya pun mendapat khabar yang "bahagia"... Khabar ape?
Memang "bahagia" lah perut ni bile tau cafe tetap tak buka walaupun dah petang!

UuuUuuuUuuUuUuuuu......

Mase ni baru la nak menjeling-jeling kat megi kat dalam kotak tu. Megi pun megi laaaaa....

Ye saye taw tak elok makan megi. Tapi...... apelah daya diri ini tatkala perut "bahagia" kelaparan. Nak keluar, dah senja. Nak keluar jugak, dah hujan. Nak keluar jugak, tak keluar pun akhirnye. Akhirnye ape??? Yeee......... Megi itu.... Megi itu.... Megi itulah menjadi mangsa perut yang sedang "bahagia" ni...... Tunggu esok je? No, no, no...... Tak boleh, tak boleh... dengan hujan macam ni, perut kenyang pun boleh lapar, inikan pule perut yang memang sedia lapar. Kesimpulannya, malam ni saya makan megi je. 

Alhamdulillah, ini rezeki yang Allah kurniakan...


Selingan : : : Gambar dalam bas Arwana sebelum gerak ke Perak. Bas ni selesa ok. Memang lena la tido. hehee....
(ni bukan bas "bahagia" tu ok ^_^)

Way to Perak : ini saye
Way to Perak : Mardhiah & Lin
Way to Perak : saye lagi
Way to KL : Mase ni nak balik KL dah
Saat-saat sebelum naik bas "bahagia"

 p/s : Emm.... bas "bahagia" tu ok sebenarnye... Seat saiz besar. Tapi mungkin bentuk kerusi die kurang ok, tu sebab kami kesengalan tulang belulang + sakit kepala.

Thanx for reading this entry
As Salam, tataaa...

6 menconteng:

syufaa said...

hikhik..meggi mmg mknan peberet bile xde sumber mknan len..dh tau meggi tu xbek mkn..tp..dh tu je ade..huhu..

[sutera kasih] said...

megi mmg mknn segera yg paling sedap d dunia hehehe

k.h.a.l.i.l.a said...

@syufaa
hahaa... bile sumber makanan lain ade pun, megi tetap jd pujaan... huhu

k.h.a.l.i.l.a said...

@[sutera kasih]
hehee... sememangnye la sutera kasih. tp..... rindu kt ruski kari. dah xde skarg..... huhuu

Ashraf said...

woaa..xpenah gi puduraya yg baru renovate lg..cmbest je..

k.h.a.l.i.l.a said...

@Ashraf
silelah sile ke sane. huhuuu.... sgt2 la beza dgn pudu lame yg sesak, yg semak, yg panas, yg mengerikan tu. skarg nk lepak lame2 kt sne pun n0 hal. heheh... ehhh... jgn sesat plak ye cari fo0dcourt. tgkat 4 skarang ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...