Support Me Here ^_^

Tuesday, May 24, 2011

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI


Aku berlari-larian bersama munnafendy menuju ke Stesen LRT Universiti untuk menuju ke KL Central. MTT, Aidanatasya, faLiaa, Zacky dan aii gazali dah tunggu lama di sana. Kami nak tukar KTM pulak nak pergi ke ERL. Iera punye pasal la ni, ajak pegi makan McD dulu pagi tadi. Kempunan sebab semalam  riffzam tak jadi belanja die. Dalam LRT dua-dua dah mengah-mengah sebab lari tadi. Tu la sergeant keroro suruh excercise selalu, kami tak maw. Kan dah takde stamina. Orang kat sebelah yang muke iras-iras MAIRA QUEEN dah pandang kami pelik duk mengah-mengah camtu. Sampai je KL Central, pintu LRT bukak je, terus kami serbu keluar. Berlari-lari lagi nak pegi jumpe diorang yang dah tunggu lama. Tak sengaja terlanggar sorang kakak ni. Berenti kejap mintak maaf, nanti die kate ape pulak. Nampak kat nametag die nama SyarifahSidrus.

"Mintak maaf kak, tak sengaja," pastu aku terus pegi. Dari jauh dah nampak dah muka 5 orang tu duk tecongok tepi Secret Recipes.

Zacky : Weh, apesal lambat sangat ni?
Khalila : Sory la korang, kitorang pegi teman Iera makan McD pagi tadi.
Munna : Betul2..... Sori2.....
Aidanatasya : Dah, jom2, nanti kite lambat plak nak pegi umah Prof. Ben Ashaari.
faLiaa : Ha'a, kang habis pulak befday party isteri die.
MTT : Kitorang dah belikan tiket korang. Tu, amek kat aii gazali
aii gazalii : Nah tiket korang. Dah, jom.

Ramai betul orang tunggu kat komuter ari ni. Kalau nak kate pick hour, belum lagi. Ade ape eh? Owh... patut la, shehanz studio buat audition kt KL Central ari ni. Sebab ramai macam tu, Zacky dengan aii gazali ikut menyelit kat coach wanita. Tiba-tiba sorang pengawal duk tiup-tiup wisel suruh diorang keluar. Tersengih-sengih diorang keluar. Kitorang pun sengih je.

Sampai je kat ERL, kami terus beli tiket. Nasib baik kat situ tak ramai orang. Jurutiket tu pun mesra je. Bagus betul la. Sejuk ati kami yang tengah tekejar-kejar masa ni. Sementara tunggu train datang, kami sembang-sembang dulu.

faLiaa : Eh, munnafendy. Apesal aku tengok muke kau macam cantik je sekarang ni?
munnafendy : Yeke? Hahaa.... entah. Aku pakai bedak sejuk je hari-hari masa nak tidur.
MTT : Bedak sejuk?
munnafendy : Yela. Aku beli kat Encik Bedak Sejuk.
Aidanatasya : Yeke? Eh, aku nak try jugak la nanti.
faLiaa : Khalila, kau pegang kertas ape tu?
Khalila : Err... aku bawak assigment ni. Siang tadi tak sempat nak hantar kat Prof Ben Ashaari. Laptop aku rosak kene hack dengan Hackers.
MTT : Laaa... yeke? Eh, Prof tak marah ke?
Khalila : Errr... tak tau lah. Huhuu... Aku hantar je la nanti.
Zacky : Wei, korang dah2 la tu mengumpat, train dah sampai ni.

Kami pun begerak masuk train. Dalam hati masing-masing tak saba nak makan. Semua dah kelaparan. Prof. Ben Ashaari kate nak masak Mee Udang.....

10 menconteng:

Cik Bidadari said...

hik hik hik... comelnya citer... prof tu ben ke? wakakakakakak... lotihlah prof tu nak baca...

k.h.a.l.i.l.a said...

@Cik Bidadari
hahaa.. iye. mmg ramai yg join segmen kreatif abg ben ni. sy pun letih nk baca satu2. ni pun lewat dh saya hntar td. huhu

Encik Bedak Sejuk said...

haha...munafendy pakai bedak sejuk...

sorry saya dah xjual... :P

k.h.a.l.i.l.a said...

@Encik Bedak Sejuk
hahaa.... alamak. yeke? baru nk order sedozen

MaiRa QuEeN said...

hahaahahahaha...tq ade namemaira lak..

k.h.a.l.i.l.a said...

@MaiRa QuEeN
hehee... same2 maira ^_^

Hackers said...

Ben Ashaari jadi prof tu...

IeRa said...

hihi.. tengs cyunk!
ade nme Iera kat cte nie..hee
suwit jep.. ^^'

aii si colourfulroses said...

Wah, bestnya! thanks =)

faLiaa said...

waa....tengs ya khalila..name saye pun ade dalam cite nie..suke2..^^

p/s:nanti buatla lagi episod sambungan..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...