Support Me Here ^_^

Monday, November 28, 2011

SEGMEN | 10 Perkara Pelik Tentang Saya by Cekbolat






(Nak join klik gambar taw ^_^)

Hai semua ^_^. Sekarang ni memang musim segmen dan contest di blog ni. Huhu.. Malam ni Cik Xila tag saya dalam satu segmen. Segmen apa? Segmen 10 perkara pelik tentang saya. Contest ni dianjurkan oleh Cekbolat. Dua-dua orang blogger ni comel-comel taw. Hehe..


Segmen 10 perkara pelik. Adeh.... kantoi la bende-bende pelik kat saya camni.

Jom spotcheck 10 PERKARA PELIK tentang saya : 
  1. I HATE korean drama sebab bila dah tengok satu episod, akan jadi addict. Tak boleh nak berenti. Huhu..
  2. Bila terbuat kerja last minute, tiba-tiba idea datang mencurah-curah. Padahal sebelum tu, sebesar habuk pun takda idea.
  3. Saya ambil masa lebih dari dua minit untuk cari kepelikan yang seterusnya. Tak sedar kepelikan sendiri ke ni? 
  4. Pencinta nasi sampai pergi KFC pun mesti order Chicken Rice. Takkan order lain.
  5. Mata boleh berair tiba-tiba bila dengar suara ayah dalam telefon. Padahal bukan cerita tacing pun.
  6. Anti-diet walaupun orang sekeliling semua diet.
  7. Sanggup keluar sorang bila urgent sebab taknak susahkan orang lain tolong teman. (Ni tak bagus)
  8. Lebih suka Mc Flurry berbanding aiskrim famous-famous yang lain. Tutti Frutty? Haagen Daz? Tak pernah terasa nak beli pun. Tapi selepas ni mungkin  try kut. Huhu..
  9. Tak banyak cakap, tapi lebih suka mendengar sebenarnya.
  10. Pernah berlegar-legar dalam Times Square, KL selama 12 jam.

Ok, tu je. Bila saya baca balik macam tak pelik je. Haha... tak apa lah. Maybe idea tak mencurah-curah kut kali ni. Terima kasih Cik Xila tag saya. Terima kasih Cekbolat sebab anjurkan segmen ni ^_^

Last bile? Haa... 29 November 2011 sebelum 12 tengah malam. Jom cepat!!

Nak tau jugak apa yang pelik tentang mereka ^_^



Saya cuma memenuhi syarat dari Cekbolat je. Yang lain pun kalau berminat boleh join sekali orite ^_^.


p/s : Terasa diri pelik tiba-tiba. ;p

31 menconteng:

kim heeruul said...

sebelum kewujudan nasi ayam kfc muncul,lu order apa ? hehee

k.h.a.l.i.l.a said...

hahaa... sebelum tu snack plate je le. nasi xde kan. nak wt cmne, member ajak g situ.

CekbOlat-bOlat said...

adoyai.. gua gelak killer2 lah mlm nih bce entry pelik.. mmg pelik ! haha.. anyway.. tengs join =)

k.h.a.l.i.l.a said...

@CekbOlat-bOlat
haha.. same2. time kasih gak buat segmen pelik ni.

bighagenjo said...

aiskrim tu aku makan aiskrim nyonyot harga seposen tu je.. mc flurry pon jaranglah sangat,, untonglahh...

tak la pelik sangat, aku lagi pelik kot.. hoho..

wawa wadzir said...

hahaha..x berapa minat jugak korean drama..tp bile dah tgk, nonstop..huhuhu

salu jugak kua sorang..hihi..bagus per..^^ lg sonok kua sorang..hihi

Marrissa Nadjiha said...

good luck..nk join jgk la :D

k.h.a.l.i.l.a said...

@bighagenjo
hahaa.. kecik2 dulu slalu makan aiskrim sposen. siap buat sendiri lagi aiskrim. hehe..

k.h.a.l.i.l.a said...

@wawa wadzir
tu la.. adoii... skali memer kasi cite korea, abis 2 malam tido lewat sebab nak habiskan. huhu... best kua sorang tp mmg kene jage diri ke high level la. huhu

k.h.a.l.i.l.a said...

@Marrissa Nadjiha
time kasih marissa. eh, jom la join ramai2. hehe

shazwan: said...

wah2. nice2. em. mmg tgok korean drama boleh addict. lg2 BOF hehe. btw, terjah sini dr segmen cikb0lat.

k.h.a.l.i.l.a said...

@shazwan:
haha... ha'a kan. tp sy x abis lagi tengok BOF. time kasih singgah sini ^_^

RinsyaRyc said...

no 2 tu kita serupa .. ehehehhee

RinsyaRyc said...

no 2 tu kita serupa .. ehehehhee

k.h.a.l.i.l.a said...

@RinsyaRyc
hahaa.. yeke? tu la, slalu cmtu taw. kdg smpai tak tido

CekbOlat-bOlat said...

hyeee.. bolat dtg lagi.. *grr
<< muke tak malu la kan..
haha..
nk gtaw.. anda dh di list
http://emybloggergirl.blogspot.com/2011/11/list-blogger-segmen-10-perkara-pelik.html

k.h.a.l.i.l.a said...

@CekbOlat-bOlat
hehee... time kasih banyak2 cikbolat ^_^

Sya Hyo-Sonn said...

pelik betul .. hahha .. anyway , cantik doodle yang akak buat :)

aReLaN said...

xmnt korea drama gk tp sbb pnjg sgt.wlupon best kdg2 tensen btul nk tgg hbis 1 episod.dhla byk episod lk tu.hahaha..pencinta nasi??sye klu g mkn fast food,jd pencinta milo.xleh mnum air gas nye pasal.

k.h.a.l.i.l.a said...

@Sya Hyo-Sonn
hehe.. tu lah. baru sedar ade yg pelik2 sikit kt diri ni. time kasih, doodle biase je tu ^_^

k.h.a.l.i.l.a said...

@aReLaN
hahaa... tau xpe. tu la masalahnye, nnt dh tengok sikit, x puas hati. nak tgk smpai habis jugak.
eh, sy xbleh taw sehari x makan nasi. sbb tu g kfc pun order nasi sbb member2 suke beno pegi kfc. huhu

nor fatihah said...

memang pelik akak :P

k.h.a.l.i.l.a said...

@nor fatihah
hehee... tu la ade yg pelik2 sikit. baru ni akak sedar. haha

Miss Hidy said...

uittt..12 jam 2 berlegar2..tak lnguh kepala lutut ke? hikhik..=P

Princess Cool said...

pelik2..naik pelik sy menbacanya..hehehe..dtg dri segmen yg sama...

k.h.a.l.i.l.a said...

@Miss Hidy
sangat lenguh! haha.... balik demam.

k.h.a.l.i.l.a said...

@Princess Cool
huhuu... sy pun terasa pelik memikirkan kepelikan diri sendiri ;)

Eza Boom Boom :) said...

eza pun suka wat keja last minute. terutamanya, asignment...tempoh assignment 2 bulan.. tapi, nak buat bila esok hantar...keh3..idea mencurah-curah sebab terpaksa nak siapkan..

keh3...Eza datang sini dari segmen yang sama..huhu...baru ada masa nak terjah.. Salam kenalan ye awak :D

http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/11/segmen-10-perkara-pelik-tentang-saya-by.html

k.h.a.l.i.l.a said...

@Eza Boom Boom :)
hahaa... taw xpe. same la kite. yg paling teruk skali, sy ade esaimen novel 100 page saiz A4. tempoh 3 bulan, tp xde idea punye pasal, sy buat dlm masa 2 minggu. huhu...

ceriteraliyana said...

baru berkesempatan terbang2 sini utk bace perkara pelik2 kam0ooo...can say that,,pelik jugak ekh,,ngeeee ^^

k.h.a.l.i.l.a said...

@ceriteraliyana
hye liyana. hehe its ok. welcome here. tu la baru sedar ade sikit2 yg pelik kt diri ni. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...