Support Me Here ^_^

Friday, November 18, 2011

That Woman (Cover) - Amalia Alias




Hye semua =).......... apa khabar hari ni? Tarikh saya post entry ni, saya balik rumah. Cuti sebulan setengah ^_^. Layan lagu ni okay. Lagu ni lagu korea. Penyanyi asal Baek Ji-Young. Tapi kalau korang dengar lagu ni tanpa tau sape yang cover, mesti ingat orang Korea jugak yang nyanyi. Kenyataannya, warganegara Malaysia yang nyanyi. Sangat impress dengan beliau, Amalia Alias. Sekarang tengah belajar kat Jepun.

Video klip tu ada subtitles English sekali. Jadi korang boleh faham dan hayati lagu ni tentang apa dan kenapa tajuk die "That Woman" / "Wanita Itu". Sape-sape berada dalam keadaan tu buleh hujan kut air mata. Sapa-sapa belum kenal dan tak pernah dengar suara Amalia Alias, dengar, tonton dan hayatilah lagu yang telah beliau cover itu ^_^. Banyak lagi lagu-lagu cover beliau ni yang best. Lain kali saya share lagi ye. Eh, beliau ni pun ade lagu sendiri taw.


Oh, ya. Terima kasih Nurul Ain sebab dari dia saya kenal Amalia Alias ni. Roomate saya pun dah addict dengan lagu-lagu nyanyian Amalia Alias ni. Btw, tahniah and kalau ada rezeki, kita jumpa di Melaka ye Nurul Ain ^_^.


p/s : Akhirnya jumpa blog Amalia Alias ^_^






** ape kene tak tidur lagi ni dah pukul 3.45 pagi....... -_-"

15 menconteng:

RinsyaRyc said...

<---tengah mendengar. ~ lagu nih memang best..

ps: khalila, thanks baca cerpen2 saye yg x seberapa tu.. #terharu sngt~

MamaEma said...

terima kasih dtg ke blog akaka..salam kenalan..

El-Janna said...

ishh best la^^

k.h.a.l.i.l.a said...

@RinsyaRyc

betul2... ^_^..
ehh, ape nye yg x seberapa. best taw! ^_^

k.h.a.l.i.l.a said...

@MamaEma
salam kenal kak ^_^. trima kasih jugak sudi dtg blog sy.

k.h.a.l.i.l.a said...

@El-Janna
best kan ^_^. hehe... byk lagi lagu yg die nyanyi.

Nurul ain said...

wahhh... ain pun addict dgn lagu2 dia jgk... dia study d jepun rupanya... i tot korea >,<

Nurul ain said...

btw, tahniah jugak... dpt top 3 kan :)

k.h.a.l.i.l.a said...

@Nurul ain

tu la. sy pun memule ingat korea. tp dpt tau dri blog lain die study kt jepun. farmasi kut. huhu... thanx Ain ^_^. tahniah jugak untuk Ain. dapat ferrero jugak. hehe.. ade rezeki kite jumpe kat melaka taw ^_^

Bidadari Syurga said...

1st... pandai adik tarik minat akak nak ke si amalia plak... lagu tu nanti akak dengar esok pagi....

ps: gud nite my lalink.... belajar rerajin ok.... ooooh btw... tak sangka akak mujur nurul ada yeak....

k.h.a.l.i.l.a said...

hahaa... akak belom dengar sore die dah tergoda dah ngan amalia. sile kak sile singgah blog die. tpi siyes kak, sore die sedap didengar.

mekasih kak ^_^. nyte

Pendamba Mawar said...

cam best

k.h.a.l.i.l.a said...

@Pendamba Mawar

memang best.. hehee ^_^

aiEz said...

pernah dgr lagu dia sebelum ni,memang layan...^^

k.h.a.l.i.l.a said...

@aiEz
best kan ^_^. soft je suara dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...