Support Me Here ^_^

Wednesday, November 30, 2011

I "HATE" Korean Drama!



Hai semua ^_^. Err... over sangat ke post title tu? Tapi itulah kenyataannya. Ramai kan yang layan drama korea yang bersambung-sambung tu. Kalau tayang kat tv, hari-hari la dok tunggu waktu drama tu bersiaran. Yang rajin download lagi la. Satu episod je lebih kurang sejam baru habis. Kenapa saya benci sangat drama korea? Haiisshhh..... adelah sebab-sebabnya. Dan disebabkan sebab-sebab itulah saya "geram", "tak suke", "grrrr....!" dengan drama korea.

[ 1 ]
Saya seorang yang sangat jarang layan drama korea. Dalam folder saya boleh kira ada berapa je drama korea. TAPI! Sekali saya dah tengok satu episod, saya susah sangat-sangat nak berhenti. Mesti nak tengok sampai habis. Drama korea buat saya jadi addicted untuk tengok apa yang jadi seterusnya. Macam mana hero tu dapat selamatkan heroin. Apesal hero ni ego sangat. Apesal heroin tu berat mulut sangat nak cakap die suke kat hero tu. Grr... "Dah pengarah die suruh buat macam tu, die buat la macam tu," kata ayah secara tiba-tiba.

[ 2 ]
Kulit orang korea sangat cantik. Licin betul. Harap saya tak tertipu dengan kuasa mekap pelakon-pelakon perempuan tu. Yang lelaki pun sama. Kalah kulit perempuan. Ohh... geram. Itu telah menimbulkan kejelesan dalam diri ini. Sifat jeles sangatlah tak baik. Mulalah terasa banyak kekurangan diri. Mulalah nak berangan cari produk tu, cari produk ni nak rawat diri sendiri. Tapi, semua perasaan tu  kene tolak tepi. Macam tak bersyukur pulak bunyinye. Huhuu.... Astaghfirullah Al Azim... istighfar banyak-banyak. Bersyukur dengan apa yang telah Allah beri.

[ 3 ]
Drama Korea akan buat saye berangan nak jumpe prince charming. Ni semua sebab hero die yang cool, hebat, sweet, sanggup berkorban. Tak kurang jugak yang ego. Suka, tapi taknak mengaku. Suka cari pasal. Hisshh.... Berangan  memang best. Tapi bila tersedar, dunia realiti ni tak semudah yang diangan-angankan.

[ 4 ] 
Sekali dah tengok drama korea, confirm la tak buat benda lain. Duduk depan laptop sampai tumbuh akar. Dari siang sambung ke malam. Dari malam sambung ke pagi buta. Akhirnye lepas subuh la baru tidur. Haishh... seminggu sebelum exam saya boleh layan korea lagi. Habis 2 malam burn macam tu je. Huhuu...

[ 5 ]
Drama Korea tak sah kalau tak ada part sedih, part tacingtacing, part air hujan bertakung kat mata. Lagi-lagi kalau tengok sorang-sorang, feeling tiba-tiba. Mulalah nak menangis sampai bengkak-bengkak mata. Nanti roomate masuk bilik tiba-tiba, pelik tengok tisu penuh atas meja. "Akak, kenapa menangis? Gaduh ke?" tanya roomate. "Taklah... sedih heroin tu kene tinggal... isk3..." (-_-") "Akak.... akak.....".... Padahal, kita sama la roomate bile tengok drama Korea. Heheh...


Saya tak benci pun drama korea, cuma jarang tengok. Sekali saya dah tengok satu episod, habis la...... Mata ni sangguo tahan ngantuk sebab nak tau apa akan jadi kat hero dengan heroin lepas ni. Kenapa macam tu, kenapa macam ni. Ish3.... kalau study, tak dapat pulak bertahan berjam-jam macam tu. Study korea dah jadinye. Hehee...

Baru-baru ni member bagi drama Korea. Diorang kate BEST, try la tengok. Saya rajinkan la tengok drama korea tu. Hah..! Amek kaw.... terjadilah semua  yang di atas. Tapi cerita tu memang best. Rasa nak tengok lagi ^_^. 


City Hunter



 IRIS




p/s : I do love Korean Drama. Just don't make me start to watching it. <3


IKLAN

Ada peluang nak menang BlackBerry dengan U Mobile !
Lenguh bila duduk depan laptop? Jom try Tiger Balm.

24 menconteng:

iz said...

winter sonata episod 18..2 more to go..yeehaaa..

SoLy SoLicious said...

mmg skali nengok akan terus melekat

k.h.a.l.i.l.a said...

@iz
wahhh... dah hampir ke penamat dah. hehe. mesti banyak persoalan dh terjawab kan.

k.h.a.l.i.l.a said...

@SoLy SoLicious
taw xpe!. tu pasal malas nak mula tengok. skali dah tengok, melekat depan laptop. huhu

sarah rashidi said...

JANGAN BENCI KOREA.hahah.hanya itu yang mampu diucapkan

aReLaN said...

dlu kt jpon relax je lyn drama korea streaming.laju je klu download pn.ble dh blk msia ni,terpksa la mntak ngan spe2 yg ade citer korea pe sme.waaaaaa...tp pesal la cter korea lme n pjg.kdg2 letih nk hbiskan.aiyaaa

k.h.a.l.i.l.a said...

@sarah rashidi
hahaa... never Sarah! teringin pegi Korea lagi ade. hehe

k.h.a.l.i.l.a said...

@aReLaN
yeke? bestnye. sy memang x rajin nk download lagi2 drama yg banyak sgt episod. download movie pun dh berjam-jam, apetah lagi drama korea. huhuu... memang mntak kt org je la.

taw xpe.... haishh.... penat nak habiskan. huhu

sarah rashidi said...

@k.h.a.l.i.l.a nak itot...atototo

k.h.a.l.i.l.a said...

@sarah rashidi

jom jom! tapi ongkosnya enggak ada. gimana sih?? huhu

sarah rashidi said...

@k.h.a.l.i.l.a erkk.sedih.ingatkan nak sponsor --'

k.h.a.l.i.l.a said...

@sarah rashidi
poket dah nipis sekarang. uhuk uhuk....

FarhanahAdzlan said...

samalah kita..hehe=)
saya baru je buat entri yang lebih kurang sama dengan sis..tengok ek=)

city hunter dah tengok..Iris tu xtengok lg..:D

Saiazuan said...

korean drama sgt addicted.. iris of the best!!! :D

Redbloodsnow said...

zie lak tak pernah tgk korean drama. so tak tahu nk hate or like. hihi :P

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

i hate them coz they r soooooo cute, muke flawless..grrrr~ =P

Nurul ain said...

city hunter mmg best.. ain layan jugak drama korean ni

k.h.a.l.i.l.a said...

@FarhanahAdzlan
sy tengok dah. hehee... Rain sgt comel kan. ^_^ city hunter best. IRIS lagi best! hehe... try la tgk

k.h.a.l.i.l.a said...

@Saiazuan
tu la. skali mula tengok.... habislaaaa.... huhu

IRIS memang BEST!! jatuh cinta kat hero die (over dah). haha

k.h.a.l.i.l.a said...

@Redbloodsnow
ooo yeke zie? kalau zie suke romantik2 comel, bleh try tgk Full House & byk lagi. kalau zie suke action + love story, bleh layan City Hunter & IRIS mcm kt atas tu. Sangat best! hehe

k.h.a.l.i.l.a said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid
haaaa...... sangat betul! jeles kan tengok kulit diorang Maera. Grrr.... grrrram. huhu

k.h.a.l.i.l.a said...

@Nurul ain
city hunter best! comel2 je jun pyo dengan heroin die, Kara eh? x sure.. hahah. Jalan cerita city hunter dengan Iris mcm lebih kurang. dua2 nak balas dendam. tapi jun pyo cuma sesuai dlm city hunter, die x sesuai untuk jd hero IRIS. mcm tu jugak la sebaliknya. huhu

zahidahwahid said...

hahaha...meh nak ajak tengok satu drama korea lagi..banyak eye candies, memang catchy the eye lah.....
jom layan "Flower Boy Raymun Soup" sure guling-guling gelak....hehehe
*lelakinya semua handsome2 cute2 belaka....blink!! blink!! mata tengok..hehehe


New Entry: 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself

Cabaran 30 Hari

k.h.a.l.i.l.a said...

@zahidahwahid

wawahhh.... cambest je tu bunyinye. hehee... mesti kene cari nih bukak sem nanti. huhu.... habis la... nnt mesti asyik berangan-angan lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...