Support Me Here ^_^

Friday, November 25, 2011

Alunan Menyentuh Jiwa ^_^


Hai semua ^_^. Baru je sudah tengok telemovie kat TV3. Tajuknya Dakwah Muharram. Sape tengok jugak tadi? Kite geng. Heheh. Sebenarnya tahun lepas telemovie ni dah ada. Tapi tahun lepas saya tak sempat tengok. Sempat tengok part last je masa nyanyian nasyid kat Bukit Bintang tu je. Tahun ni sempatlah tengok walaupun separuh jalan cerita je. 


Antara pelakon telemovie ini :
Kumpulan Sofaz
Aqasha
Tamimi Saregar
Fouziah Ghous

Pengarah :
Erma Fatima

Saya tertarik dengan alunan nasyid yang last sekali tu. Cuba cari kat Youtube tak jumpa-jumpa. Last-last jumpa video bawah ni je. Tak pastilah sapa yang nyanyi. Dalam telemovie tu Aqasha miming je kan? Ke memang dia yang nyanyi? Betulkan saya kalau salah. Huhu...

Tapi alunan nasyid kat bawah ni memang sedap didengar. Cubalah dengar. Tajuk dia pun saya tak pasti betul atau tak "Dakwah Muharram". Sesiapa yang tahu inform pada saya ok ^_^ 


Lagu tema telemovie ni pun best jugak taw. Tajuknya Iman Dunia. Nyanyian Amir Sofaz dan Aqasha. Nak dengar? Boleh download kat link bawah ni ok. Kalau belum pernah dengar la. Sebab Telemovie ni dah tayang tahun lepas. Saya je baru cerita pasal ni. Hehe..



p/s : Maal Hijrah dah semakin hampir ^_^.

9 menconteng:

DanieL AdiE said...

Tak dpt tengok abes tadi sebab nak g keje...

Nurul ain said...

tak tengok lar... best ke? best ke??
Inspirasi Nurul Ain

k.h.a.l.i.l.a said...

@DanieL AdiE
yeke? t'balik la cmtu. Adie tengok part awal, sy dpt tengok part last je. huhu

Rtp Farra Arisha said...

very touched song. and it's great too. :')

NUR AYNIE said...

nak tgk..uhuk.... tp xleh tgk tv..huaaaaa...sob..sob..

EpoLღKekunangpelangi said...

Untungla boleh tengok Tv.. sob2.. Sibuk dengan test minggu ni. ;p

k.h.a.l.i.l.a said...

@Rtp Farra Arisha
betul tu. lagu ni sangat menyentuh hati ^_^

k.h.a.l.i.l.a said...

@NUR AYNIE
alaaa.... kenapa xleh tengok tv aynie?? huhu

k.h.a.l.i.l.a said...

@EpoLღKekunangpelangi
huhuu yeke epol? gdluck ye exam mggu ni ^_^. habis exam nnt boleh tgk tv lagi. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...