Support Me Here ^_^

Thursday, December 15, 2011

Buat Flash Header Gara-Gara VIRUS...




Hai semua ^_^.  Entry sebelum ni agak emo sikit. Tapi atas nasihat dan saranan beberapa individu, hati saya lega sikit. Saya yakin hal tu boleh diselesaikan. Harap-harap sangat dapat diselesaikan sebab tu salah satu nadi hidup saya. Huhuu...

Apa halnya pulak entry yang ini? Ada sikit-sikit kaitan dengan entry sebelum ni. VIRUS. Yeee.... virus dah menyerang salah satu nadi hidup saya. Disebabkan ke'emo'an yang melanda saya hari ni, tangan mula gatal nak buat flash header. Jeles tengok flash header org lain comel-comel kan. Hehee... Ade beberapa tutorial yang saya jumpa tadi. Ada yang advance sikit, bermakna kefahaman kita yang baru nak cuba-cuba ni pun kene advance la jugak kan. Lepas tu, saya jumpa satu tutorial yang agak mudah untuk buat flash header yang kira tahap basic bagi orang-orang yang tak tau macam saya. Hehee...

Hasilnya........ macam header saya sekarang yang kat atas tu la. Tak la hebat sangat. Tambah sikit-sikit effect je. Cara nak buat pun mudah je nak faham. Nak tau kat mana saya belajar buat flash header yang mudah tu? Haaa... saya belajar kat MariBinaBlog kat link SINI. Guna software apa? Saya guna AleoFlash. Kat dalam entry MariBinaBlog tu dia ada bagi link untuk download AleoFlash. Tapi tadi saya try download tak jadi pulak. Jadi, saya download kat SINI. Tapi free trial je la. Huhuu... Kire ok la kalau setakat nak cuba-cuba.



p/s : Blog ni jadi berat tak bila letak flash header? Terasa berat sikit. Tapi Abang Zizi kata tak la berat sangat. Biasa-biasa je. Berat lagi blog Fiq Fikri yang sarat dengan gambar-gambar dia. (Abang Zizi cakap ye). Heheh... ^_^

40 menconteng:

d-are said...

waahh!!cantik akqnya header...nomu..nomu.,chua.. :D

MisEyz BLurz said...

wahhh....cantik...!!!hehehehe

DanieL AdiE said...

X berat pon.. Ok je adie loading blog Khalila nie..

Aishiteru_nzee :) said...

wow tomey nye header baharu tu hehehe :)

khalila said...

@d-are
hehee... time kasih dhiya. dhya pun boleh jugak nak try ^_^

zizidiazora said...

suka tang p/s tu. ayat xbleh blah. ni kalu fiq fikri baca mampus aku kene terajang ngan dia nih. hahaha.....

khalila said...

@MisEyz BLurz
time kasih eyza. hehehe

khalila said...

@DanieL AdiE
really? alhamdulillah... time kasih adie ^_^

khalila said...

@Aishiteru_nzee :)
time kasih zara ^_^

khalila said...

@zizidiazora
ahahaaa..... ingat nak tag die kat fb. tp xpe la. kalau die x baca, abg zizi nasib baik la. hahaa

Fiq Fikri said...

hamboiisss saya suke yg p/s tu saya hargai sagt,ahhahahhaha nama saya berada dimana2 sahaja la teruja sekejap eheh
abg zizi tu mmg kene la ahaha

khalila fiq pun rasa nk buat header ni

khalila said...

@Fiq Fikri

ahahaa...habis la abg zizi. fiq dah baca ni. kalau search nama fiq kat google, kompem bederet. haha

eh eh... buat la fiq. fiq kalau buat lagi superb. tp make sure jgn putus2 lgi ok. hehe

Joe_Hans said...

hahaha..abg zizi ngan fiq asyik maen perang2 jer.. hahaha...

Btw, khalila.. nak header gerak2 satu!!! wuuuuuu

Woofer Storm said...

cantik dah tu..kira okey dari sy yang tak reti langsung ni..ehheee

Miss Red said...

wow..cantek sanagt2...(^_^)

Fixx said...

smart ar.
boleh ajar afiq la nie kn.. he3

kim heeruul said...

okay la tu.
drpd gua tak pndai buat header.

Papa PUSS said...

#Perghhh gempax ea header ni..
Lebih kurang sama ngan header blog peribadi saya.. www.sayaphalusinasi.blogspot.com.. cantik sgt header ni..

#btw follow here..
hope hit me back.. blog Papa PUSS ini baru nak bina..thanks

khalila said...

@Joe_Hans
hahaa.. tu la diorg tu. kene makan satu pinggan ni. baru baik sikit.

heheh.. maw ka?? ^_^

khalila said...

@Woofer Storm
hehee... time kasih achie. kalau nk try pun boleh. senang je nk follow step die. ^_^

khalila said...

@Miss Red
yeke?? hehe.. time kasih miss red ^_^

khalila said...

@Fixx
huhuu... time kasih afiq ^_^. boleh, senang je. Afiq klik je kat link dlm entry tu.

khalila said...

@kim heeruul
heheh... cube2 je ni kim. kim nak try pun boleh. x susah sgt ^_^

Syat0za Zai said...

cantik header tu! :D

bagus ;)

Syat0za Zai said...

oh ya. dan blog ni tak berat pun :)

Rtp Farra Arisha said...

cute aja your header, sis. wow, tambah bersemangat la plak for you to blog again and again..:)

CekbOlat-bOlat said...

cantiknye header !! untunglah =,="
bolat nye header pun org tolong buat jer.. huaaa ==" eh blog akk tak berat punss =D

Woofer Storm said...

dah cuba ni,tak dapat pun..pusing2 bermain dgn bnda alah ni.hehe

#bz nmpak?ehhe slmt mlm^^

khalila said...

@Syat0za Zai
hehee... terima kasih syatoza ^_^. lega sbb bg tau blog ni x berat.

khalila said...

@Rtp Farra Arisha
hehee... tq farra... tulah.. sepatutnya... tp lepas entry ni jd blur plak x taw nak buat entry apa. huhu...

khalila said...

@CekbOlat-bOlat
x berat eh? alhamdulillah... tq cekbolat comel. hehee... takpe, ade masa, cekbolat boleh try2 sendiri nnt :)

khalila said...

@Woofer Storm
eh... achie x dpt ke? download software tu dpt tak? huhuu...

eh, mane ade. bz layan prasaan ade la huhu

shahrazali said...

nice header...

khalila said...

@shahrazali
terima kasih shahrazali ;)

syufaa said...

awaaaaaaaaaaaaaaak.
jeles ni tauu.
cantik la header!!

khalila said...

@syufaa
hehee... syufa jgn la jeles. biase je syufa. siap ade cop aleosoft lagi. huhu... xleh nak buang

Bidadari Syurga said...

perghhhhhhhhhh header merecik...

RinsyaRyc said...

<<----tadek header .. :'(

khalila said...

@RinsyaRyc
mane pegi header rin ??

khalila said...

@Bidadari Syurga

huhuu... header lame jugak kak. tambah effect je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...