Support Me Here ^_^

Thursday, December 15, 2011

Satu Nadi Kene Racun T_T



Hai semua T_T........


(LINK)



Awal-awal dah sedih. Kalau ada Awal Ashaari tak apa jugak.



Ape ni? Ape ni?? Sedih tetiba. Dari pagi semalam tak pakai hard disk ni (rasanya). Tiba-tiba malam tadi on, tengok semua folder jadi SHORTCUT! Haaiiihhh..... terasa nak cut je cable USB ni. Tu ha...  . $RECYCLE.BIN tu virus ke? Virus eh? Rasa macam penah tengok dulu kat pendrive siapa tah. Rasanye sebelum ni tak ada pun. Bijak... bijak... Habis semua folder pindah dalam hard disk. Bajet nak kasi ringan laptop. Sekali jadi macam ni. Kalau ni gara-gara virus....... kau tau tak virus, kau dah buat aku sedih ni haaaa......


Grrrrrrrrrrr........ <------- tanda geram!


Nak geram, geram pun tak guna dah. Benda dah jadi. Is there anything that I can do? Ada sapa-sapa tau? Almost everything ada dalam tu termasuk Diari. Ohhhh.... paling sayang folder Piccas. Folder IPG KBM pun same! Karya Sem 4 semua kat situ.... Kalau bende ni permanent hilang....... inilah cara "terbaik" deleting memories......


Dah la.... jam dah pukul 2 pagi. Nak tido... Sedih...



p/s : Sorry......... entry ni emo sikit.. ;(  Salah sendiri jugak...

24 menconteng:

MisEyz BLurz said...

sabar ye kak...cobaan...mesti ada jalan penyelesaiannya tu...jgn sdeh2 erk^__^

.faris. said...

lah....sabar ye. :)

Asyraff Benjamin said...

jangan sedih...sebenarnya fail2 tu tak hilang dan sekadar jadi shortcut je...fail tu masih wujud dalam computer atau pun kt pendrive mahupun external...untuk selamatkan fail tu..cube akak view hidden file...pas tu akak copy balik g drive c,then akak format kan drive yg mane kene virus shortcut td...pastu copy balik ke sana...folder tu cuma hidden..tp diganti oleh shortcut...

Citrus Azwa said...

yes,,betul tu asyraff...just unhidden kn smula ye..;) jgn sedih2..klau xpasti mcm mna..jumpa la pakar ye.;)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

virus? aduh..sbr ea khalila.

Nurul ain said...

betul2... file tu tak hilang, kalau dalam xternal atau pendrive ada software yg boleh show balik file & delete shortcut tu...

zizidiazora said...

Betul cakap Asyraff Benjamin. fail2 tu cuma hidden dan diganti dgn shortcut..dont worry sis. boleh dapatkannya kembali insyaallah...

Joe_Hans said...

alamak ai..sabar yer khalila.....

khalila said...

@MisEyz BLurz
time kasih eyza. insyaAllah... mmg harap2 sgt. huhu

khalila said...

@.faris.
huhuuu... tgh sabar ni apit

khalila said...

@Asyraff Benjamin
ohh yeke? time kasih asyfaf sbb bg taw. tp dh try unhidden td. failnye ttp xde jugak. tp akak yakin folder asal still ade sbb size dlm disk besar

khalila said...

@Citrus Azwa
huhuuu... insyaAllah azwa. mmg harap2 sgt. tp dh try unhidden, tetap xde.

khalila said...

@Khumaera Ismail aka Mariam Ismail
huhuu... mmg kene sbr banyak2. fail penting semua dlm tu. huhu

khalila said...

@Nurul ain
tu la ain. mmg harap sgt. tp yakin folder asal ade lagi sbb size disk masih mcm sbelum tu

khalila said...

@zizidiazora
insyaAllah abg zizi. dh try unhidden, tp fail tu tetap xde. huhu... nak tggu org yg pandai buat tlg tgk2 kan.

khalila said...

@Joe_Hans
huhuu... smemangnye sedang bersabar ni johan. huhu

Asyraff Benjamin said...

akak kne unmark sume setting kt view file tu..dh selesai..baru mark balik..

khalila said...

@Asyraff Benjamin
ooo yeke? ok2... tq asyraf... nnt akak try lagi.

Asyraff Benjamin said...

http://asyraffrahmatullah.blogspot.com/2011/12/selamatkan-kandungan-folder-dari-virus.html

buka link ni..semoga ia membantu

khalila said...

@Asyraff Benjamin
ohhh... bagusnye... thanx a lot asyraf ^_^

Woofer Storm said...

jgn sedih ya girl..kalau betul gak dah hilang,benda tu boleh restore balik,tapi leceh sikit cara dia..eheheee

RinsyaRyc said...

>.<

hard disk rin kena jugak . =.=" sedihnya..

khalila said...

@Woofer Storm
Dah dapat balik dah achie. tapi ade sikit yg hilang. x apalah. nk buat mcm mana. hehe

khalila said...

@RinsyaRyc
laaaa... yeke rin? rin dpt balik tak? saya alhamdulillah kebanyakannya dapat balik dah ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...